Brandfarlige flamingo-kugler | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Brandfarlige flamingo-kugler

25.01.2022 10:22:00

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg har købt et ældre hus for ca. 1 år siden. Jeg har lige fundet ud af, at loftet er blevet efterisoleret med ulovlige flamingo-kugler.

Taget blev skiftet i 2016 og der er ikke lavet materialestop i form af vindpap eller plader. Derfor er alt flamingoen blæst ind midt på loftet og ligger i store bunker.

I tilstandsrapporten står der, at isoleringen (flamingokugler) ligger ujævnt. Dansk Boligforsikring A/S skriver: “forhold, der er nævnt i tilstandsrapporten, er ikke dækket af forsikring“.

Kan det være rigtigt? I så fald, hvad gør jeg så? Jeg vil meget gerne af med den meget brandfarlige flamingo, som jeg har på loftet.

Svar:

Kære Spørger

Det er korrekt, at flamingo-kugler er brandfarlige. De bør derfor kun bruges, hvor de er omgivet af ikke-brandbart materiale.

Alt afhængig af den konkrete tekst i tilstandsrapporten er det min vurdering, at der i rapporten burde være oplyst om denne brandfare. Jeg mener derfor du bør klage over forsikringselskabets afslag og samtidigt også klage med forbehold for erstatningskrav overfor den bygningssagkyndige, der udarbejdede rapporten, under forudsætning af, at intet er oplyst herom.

Klagevejledning er angivet i din forsikrings polices vilkår (Ankenævnet for Forsikring) og for den bygningssagkyndige i rapporten (www.husklage.dk). Du skal dog klage til den byggesagkyndige direkte før du klager til husklage-instansen.

Få eventuelt din advokat til at hjælpe dig med at klage. Sælger vurderer jeg ansvarsfri.

Med venlig hilsen

Dennis Holm Pedersen

Dansk BOLIGadvokat, Kgs. Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse