Bor i England – drømmer om at købe bolig i Danmark | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bor i England – drømmer om at købe bolig i Danmark

23.09.2016 13:36:55

 

Min mand og jeg bor i England. Jeg er dansker med dansk pas og min mand er englaender. Jeg har boet fast i England siden 1984.Vi har stadig familie her i landet men min mor er nu 95 og har svaert ved at klare sig og faa overnattende gaester og det er ikke altid belejligt hos min bror og hans kone. Derfor ville vi nu gerne investere i en ejerlejlighed enten i Roskilde kommune eller i Koebenhavn/Amager. Vi toer dog ikke rigtig foretage os noget foer vi faar endelig klarhed over hvad vi af loven har lov til. Vi har faaet at vide at hvis vi koeber nyt er det ok, men en ejendomshandler sagde at han havde en bolig fra 2002 der kun havde vaeret udlejet indtil nu saa det var dermed ogsaa i orden?Lidt forvirret er man jo saa og ydermere er det forfaerdelig dyrt hvis vi kun kan kikke paa nyt i de omraader vi gerne ville koebe. Ville vaere jer meget taknemmelige hvis I kunne klarlaegge vores situation for os. Vi vil selvfoelgelig tage en advokat paa i tilfaelde af at vi koebte noget , men jeg er ved at vaere bange for at min lille droem maa forblive en saadan.

Svar

Kære spørger

Først og fremmest opfylder ingen af jer betingelserne for køb af fast ejendom i Danmark. I vil dermed være nødsaget til at ansøge Justitsministeriet om tilladelse, hvis I skal købe lejlighed eller anden fast ejendom i Danmark. Sådan tilladelse vil formentlig blive givet henset til, at Dorte er født og opvokset i Danmark samt jeres familiemæssige relation her i landet. Tilladelsen vil formentlig kun gælde Dorte og ikke Mike.

Jeg har forstået, at I ønsker at købe en bolig, som kun anvendes, når I er på besøg i Danmark. Dette kan være et problem for jer, idet boliger i Danmark som hovedregel skal anvendes som helårsbolig, dvs. man skal bo dér og have sin dagligdag dér.

Undtaget fra denne regel er fritidsboliger/sommerhuse og boliger, som ikke er underlagt pligt til anvendelse som helårsbolig. Sidstnævnte er, som I selv anfører, som oftest kun nyere boliger. Hvilke boliger, der ikke er underlagt pligt til anvendelse som helårsbolig, må I drøfte med ejendomsmæglere i områder, hvor I påtænker at købe bolig.

Beslutter I jer for at købe bolig i Danmark, vil jeg anbefale jer at allierede jer med en BOLIGadvokat, inden I indgår købsaftale, så I sikrer jer, at en kommende bolig opfylder jeres behov m.v.
Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse