Bopælspligt – EU-ansat | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bopælspligt – EU-ansat

09.06.2015 14:58:47

 

Spørgsmål:

Jeg er lige startet i et nyt job hos EU i Bruxelles. Der gælder nogle særregler for EU-ansatte, og en af dem er at jeg fortsat bliver skattepligtigt i Danmark (men kun af eventuelt indtjening udenom min løn).

Sagen er nu, at jeg lige er blevet skilt og stadig har børn boende i København. Jeg rejser frem og tilbage for et langt weekendophold hver anden uge for at være sammen med dem. I den forbindelse kunne jeg også godt tænke mig at købe lejlighed i Kbh.

Men hvad så med bopælspligten? Findes der undtagelser til denne, for eksempel i mit tilfalde hvor det – lidt dramatisk sagt – handler om, om to børn kan se deres far?

Svar:

Kære spørger

Københavns Kommune har på deres hjemmeside en omtale af situationen, under det de kalder pendlerboliger, se http://www.kk.dk/artikel/tomme-boliger.

Du kan indgive udførlig begrundet ansøgning om at benytte din pendlerbolig i København på boligregulering@tmf.kk.dk . Se i øvrigt omtalen på den omtalte webside. Er der tale om en lejebolig eller andelsbolig bør du også få afklaret situationen hos udlejer/bestyrelse.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse