Bopælspligt | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bopælspligt

06.12.2018 13:44:23

 

Spørgsmål:

Hej. Jeg har pt. en lejebolig med bopælspligt i København med min kæreste. Lejeboligen er i mit navn. Jeg studerer i Svendborg og vil derfor gerne have en bolig der også, da jeg ikke har mulighed for at pendle. Jeg har fået mulighed for at tilflytte et kollegieværelse pr. 1. februar 2019.

Mit spørgsmål er så, om jeg kan beholde min folkeregisteradresse i København og stadig flytte ind på kollegieværelset i Svendborg, selvom værelset også har bopælspligt? Jeg kommer til at overnatte ca. halvdelen af tiden begge steder.

Svar:

Kære Spørger

Du kan kun have fast bopæl et sted, men du kan bede dig udlejer om at give tilladelse til fremleje til din kæreste mens du studerer, da du har krav på dette i.h.t. lejeloven hvis disse betingelser er opfyldt:

•Lejemålet skal udelukkende være udlejet til beboelse. Dette betyder, at lejemål, der er udlejet til erhverv eller andre lignende ting, ikke er omfattet.
•Lejers fravær skal være midlertidigt, og lejers grund til at fremleje skal være saglig – eksempelvis sygdom, studieophold, forretningsrejse, midlertidig forflyttelse i forbindelse med erhverv eller lignende.
•Hele ejendommen skal som minimum have 13 beboelseslejligheder

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse