Boligforeningens vedtægter | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Boligforeningens vedtægter

20.06.2018 11:47:34

 

Spørgsmål:

Jeg udlejer min lejlighed til min datter. I vedtægterne i boligforeningen er der en vedtægt om, at det kun kan lejes ud tidsbegrænset i 2 år. Derefter skal der en ny lejer ind, det må ikke være den samme. Jeg var bekendt med det ved køb, men ejendomsmægleren sagde, at det ikke blev håndhævet. Nu viser det sig, at det bliver håndhævet, og at min datter ikke kan blive boende. Har jeg nogle muligheder for, at hun kan det? Der er en ny huslejekontrakt underskrevet, som bestyrelsen ikke vil godkende.

Svar:

Kære Spørger,

Vedtægterne i en boligforening skal som udgangspunkt efterleves, da disse er boligforeningens gældende regler. Dit spørgsmål lægger dog op til en overvejelse om, hvorvidt der er dannet en praksis i boligforeningen, angående den tidsubegrænsede lejeperiode, som du nævner. En sådan praksis ville evt. kunne medføre, at din datter har mulighed for at blive boende.

Derudover kan det overvejes, hvorvidt der bør tages kontakt til den ejendomsmægler, som i sin tid udtalte sig.

På baggrund af dine oplysninger, anbefales det, at du søger juridisk assistance til afklaring af mulighederne for at din datter konkret skal have tilladelse til at blive boende.

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse