Boligareal | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Boligareal

18.09.2018 15:26:27

 

Spørgsmål:

God dag. Jeg skriver, fordi jeg står i et lidt specielt problem. Jeg har siden januar forsøgt at få min udlejer til at fortælle mig, hvordan opgørelsen at min lejlighed er, men jeg har været ignoreret hver gang. Problemet er, at ud fra den dokumentation de har givet mig, er brutto arealet 88 m2, hvor netto er 60 m2, og 10 m2 er fælles. Der er ingen, der kan fortælle mig, hvor de sidst 18 m2 er henne. Jeg har snakket med bolig og byggeri og BBR, men de ved det heller ikke. LLO forsøger også at hjælpe mig, men af dem bliver jeg også ignoreret lige nu. Kan du måske fortælle mig, hvad det næste, jeg kan gøre, er, fordi det begynder at føles som om, de forsøger at gøre lejligheden større, end den egentlig er.

Svar:

Kære Spørger,

Indledningsvist bør du indhente en BBR-ejermeddelelsen på lejligheden, hvilket kan gøres via www.ois.dk. Derved kan du få indsigt i de registrerede data vedrørende lejemålet.

Måtte du herefter få bekræftet din mistanke vedrørende fejlangivelse af boligarealet, vil problemstillingen falde ind under Huslejenævnets kompetence, såfremt det gøres gældende som en indsigelse over lejens størrelse. Huslejenævnet afgør tvister, mellem boligejere og deres udlejer, som kan opstå i privat boligbyggeri. For at indbringe sagen for Huslejenævnet, kræver det, at din kommune er en i henhold til boligreguleringsloven reguleret kommune, dvs. at kommunalbestyrelsen i din kommune skal have besluttet, at boligreguleringslovens regler skal gælde som et supplement til lejeloven.

Forinden sagen indbringes for Huslejenævn, vil jeg imidlertid anbefale, at du imidlertid lade LLO eller en Boligadvokat gennemgå sagens materiale og eventuel tage en dialog med udlejer, idet årsagen til den konstaterede difference kan være begrundet med den opgørelse i brutto- og nettoareal, som man opererer med indenfor fast ejendom.

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse