Bolig ikke registreret med eget badeværelse i BBR | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bolig ikke registreret med eget badeværelse i BBR

26.04.2019 09:30:32

 

Spørgsmål:

Kære brevkasse,

Vi overtog i december 2018 vores nuværende andelsbolig. Købsaftalen blev underskrevet i august 2018. Vi har for nyligt fundet ud af, at boligen ikke er registreret med eget badeværelse i BBR-registreret. Lejligheden har dog eget badeværelse i form af en håndbruser, der er tilsluttet håndvaskens blandingsbatteri, så man går i bad ved siden af håndvasken (der er gulvafløb). Der er ikke en særskilt bruseniche. Desuden fremgår det både af vurderingsrapport og VVS-tjek, at der er tale om et brusebadeværelse inkl. godkendt vådrumsikring. Vi har i den forbindelse to spørgsmål.

1) Vi ved, at man har pligt til at opdatere data i BBR-registret. Men det er altså ikke sket i vores boligs tilfælde. Hverken af sælger eller evt. tidligere ejere. Skal vi stole på BBR-registret eller vurderingsrapport/VVS-tjek? Principielt tænker vi, at vi kan have købt en andelsbolig med et ulovligt/ikkegodkendt badeværelse, hvorfor vi evt. kan kræve nedslag i købssummen med tilbagevirkende kraft?

2) Hvis vi sælger vores andelsbolig om et par år, hvordan står vi så? Vi er lidt bekymrede over, at en fremtidig køber vil kræve nedslag i prisen for et ulovligt/ikkegodkendt badeværelse (evt. med tilbagevirkende kraft). Vi er i tvivl, om hvad vi skal gøre.

På forhånd tak.

Svar:

Kære Spørger

Ja, andelshaveren/andelsboligforeningen har principielt pligt til at opdatere BBR.

I bør undersøge om badeværelset er godkendt med vådrumssikringen, hvis ikke har sælgeren et problem overfor jer.

Ved videresalg kan I blive ansvarlige overfor en ny andelshaver.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse