Bolig ikke godkendt til beboelse | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bolig ikke godkendt til beboelse

22.12.2020 11:36:55

 

Spørgsmål:
Hej

Jeg flyttede i april ind i en bolig, som ikke var godkendt til beboelse, men blev lovet af udlejer, at den ville blive godkendt senest 1. Maj

Nu her d.d. er boligen stadig ikke godkendt.

Udlejer siger, at det er kommunen, der er langsomme, og jeg bare er nødt til at være tålmodighed. Jeg har kigget efter andre boliger, men der er ingen til rådighed i det område, jeg gerne vil bo i, derfor er der lige p.t ikke mulighed for at flytte.

Jeg synes det er lidt et dilemma, da jeg ikke ved hvordan jeg skal forholde mig, og jeg ikke har nogen indsigt i, hvordan det går med godkendelsen.

Jeg ved godt, at jeg ikke burde være flyttet ind i første omgang, men sådan gik det ikke.

Hvordan forholder jeg mig bedst, og hvilke konsekvenser kan det have for mig?

Jeg har overvejet at spørge om nedsat husleje, indtil godkendelsen er i hus.

Svar:

Kære Spørger

Alle kan få adgang til byggesager. Du kan derfor kontakte kommunen og bede om aktindsigt i byggesagen. Så kan du se, hvordan det går, og hvad sagen udestår på. Det kan give dig en idé om, hvorvidt du kan forvente, at lejligheden bliver godkendt til beboelse.

En situation, som den du befinder dig i, har sjældent de store konsekvenser. I langt de fleste tilfælde er det blot et spørgsmål om tid, inden lejligheden godkendes til beboelse, og jeg er ikke bekendt med tilfælde, hvor kommunen har påbudt beboere at flytte, indtil byggesagen er godkendt og afsluttet. Jeg forventer derfor ikke, at situationen får nogle uhensigtsmæssige konsekvenser for dig, og derfor skal du efter min opfattelse blot blive boende indtil videre, og forhåbentligt løser sagen sig selv.

Hvis det skulle ske – hvilket har formodningen imod sig – at lejligheden ikke kan godkendes til beboelse, vil kommunen kunne påbyde dig at flytte. Dette vil formentlig så først være, når byggesagen er afsluttet ved kommunen. Sker dette, kan udlejer være erstatningsansvarlig over for dig for eventuelt tab, du måtte lide i anledning af lejeforholdets ophør.

På baggrund af de foreliggende oplysninger mener jeg ikke, at du har krav på at få sat huslejen ned, men det skader naturligvis ikke at spørge.

Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse