Betaling til grundejerforening | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Betaling til grundejerforening

09.03.2018 10:38:29

 

Spørgsmål:

Hej, vi byggede et hus i 2014, vi blev da oplyst af kommunen, man er tvunget til, at betale til grundejerforeningen hvert år. Det viser sig vi har et par stykker som har nægtet at betale hvert eneste år. Kan man bare lade være at betale uden det får nogen konsekvens?

Svar:

Kære spørger,

Det er vanskeligt at svare præcist på, da det afhænger af den konkrete grundejerforening samt dennes vedtægter og andre regelsæt.

Dog vil jeg mene, at det i langt de fleste tilfælde vil forholde sig sådan, at svaret afhænger af, hvorvidt der er medlemspligt til foreningen eller ej. Hvis der ikke er medlemspligt, får det formentlig ingen konsekvenser, at man ikke betaler kontingent. Er der imidlertid medlemspligt, får det konsekvenser, men det kræver i sagens natur, at nogen i foreningen sanktionerer det. Det vil sædvanligvis være bestyrelsen, som kan tage kontingentrestancen til inkasso, og i værste fald kan skyldnerens hus sættes på tvangsauktion med henblik på at for dækket restancen. Ultimativt kan det således få store konsekvenser, hvis man udlader at betale grundejerforeningskontingent.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København

 


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse