Betaling for vandskade | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Betaling for vandskade

14.08.2014 09:56:52

 

Spørgsmål:

Hej ekspertpanel,

Vi er uenige med ejerforeningens bestyrelse om, hvem der skal betale for en vandskade. Håber I kan give et godt råd.

De sidste måneder har vi oplevet gentagne vandskader i lejligheden. Håndværker, betalt af ejerforeningen, konstaterer efter første skade, at der ikke er tale om defekte vandrør, men regnvand. Der blev foretaget enkelte udvendige udbedringer.

Ved anden vandskade konkluderer samme håndværker, at der er behov for udbedringer, der kræver bestyrelsens godkendelse. Men bestyrelsen reagerer ikke – trods gentagne skriftlige opfordringer fra vores side. Og imens strømmer vandet ind i lejligheden ved hvert regnskyl.

Bestyrelsen har oplyst at ejerforening har ydre vedligeholdelsespligt, mens skader i lejligheden skal dækkes af ejer.

Holder det også i en situation, hvor skader i lejlighed skyldes manglende ydre vedlighold og i en situation, hvor bestyrelsen ikke reagerer på deres egen håndværkers rådgivning – med forværrede skader i vores lejlighed til følge?

Hvis der senere opstår følgeskader, fx svamp eller træværket begynder at rådne efter flere måneders vand, hvem skal så dække udgifterne?

Håber I kan hjælpe med lidt input.

Svar:

Kære spørger.

Det er min umiddelbare opfattelse, ud fra din beskrivelse, at ejerforeningen/bestyrelsen ifalder et ansvar for skaderne i lejligheden, idet man dels ikke har holdt de ydre rammer i forsvarlig stand og ydermere ikke reagerer på de tilbagemeldinger der kommer fra foreningens håndværker, og får udbedret de konstaterede mangler.

I bør undersøge, om ikke de ejendoms kaskoforsikringer der givetvis er på ejendommen dækker skaderne på bygningsdele og hvorvidt i kan få dækket indbo af jeres indboforsikring. Endvidere vil jeg opfordre til, at I får en advokat til at rådgive jer mere konkret, og ud fra jeres egne og ejerforeningens forsikringsforhold.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse