Bestyrelse – Nægtelse af udlevering af økonomisk overslag | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bestyrelse – Nægtelse af udlevering af økonomisk overslag

01.05.2023 13:35:38

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg har en ejerlejlighed i en stor ejerforening (byggeriet er fra 2010), hvor bestyrelsen for nyligt har fået lavet en tilstandsrapport af et ingeniørfirma.

Rapporten er blevet udsendt til ejerne, men uden det økonomiske overslag.

På den nylige generalforsamling nægtede bestyrelsen at udlevere det økonomiske overslag, men ingeniøren fra konsulentfirmaet oplyste, at deres skøn over omkostninger for de kommende 10-12 år er en kvart mill. kr.

Mit spørgsmål er: I betragtning af, at det økonomiske overslag har afgørende betydning for værdien af min ejerlejlighed samt for de fremtidige udgifter i forbindelse med at eje den, har jeg så ikke krav på at få det økonomiske overslag udleveret?

Et ydeligere aspekt er, at jeg og andre ønsker et ejerbidrag, der realistisk tager højde for de fremtidige vedligeholdelsesudgifter, hvor bestyrelsen på generalforsamlingen valgte en ad hoc løsning, der bl.a. indebar et budgetunderskud på 2,5 mill. kr. i 2023, og uden at kende tilstandsrapportens økonomiske overslag i detaljer, er det jo umuligt for os andre at stille et kvalificeret alternativt budget forslag.

Svar:

Kære Spørger

Den klare hovedregel er, at medlemmer i en ejerforening har krav på at få indsigt i dokumenter, der vedrører foreningen og ejendommen. Dette følger af praksis og foreningsretlige grundsætninger. Baggrunden for reglen er bl.a., at ejerforeningens medlemmer skal gives indsigt i ejerforeningens forhold, således at der på generalforsamlingen træffes beslutninger på oplyst og korrekt grundlag, og således at ejerne har konkret og korrekt viden om forhold omkring deres aktiv.

Bestyrelsen kan i visse tilfælde nægte, at udlevere dokumenter, eksempelvis hvis oplysningerne handler om andre medlemmers private rettigheder og/eller forhold.

I dette tilfælde ses der ikke at være grund til, at bestyrelsen nægter at udlevere det økonomiske overslag, hvorfor du bør fastholde dit krav.

Såfremt bestyrelsen fortsat ikke udlevere, kan du forsøge at rette kontakt til foreningens administrator og/eller tage kontakt til en boligadvokat som kan bistå dig.

Med venlig hilsen/Kind regards

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse