Andelshaver vil ikke betale husleje | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Andelshaver vil ikke betale husleje

13.02.2015 14:03:29

 

Spørgsmål:

Hej,

Vi er en andelsboligforening, der har et lille problem.
En andelshaver har lagt en seddel i postkassen til et bestyrelsesmedlem, hvor hun skriver: at hun overdrager andelen til ham, og hun ikke vil betale husleje osv. pr. 1/2 2015.Hun oplyser, at det er af økonomiske årsager. Vi ved, at hun har solgt et hus, og at hun derfor har penge på bogen, men hun siger at de ikke skal røres.

Vi vil skrive et brev til hende om, at hun skylder husleje og med en dato for indbetaling på 14 dage, Men skal vi også skrive at hvis der ikke betales overdrages sagen til Inkasso? I vores vedtægter er der mulighed for det og der står også at man ikke kan overdrage andel til andre.

Hvad ville i gøre i denne sag?

Svar:

Hej,

Hvad vi ville gøre i denne sag afhænger af, hvad I ønsker at opnå.

Hvis I vil fastholde hende som andelshaver med den virkning, at hun skal betale boligafgift, ville jeg sende sagen til inkasso. I skal derfor – som I spørger om – oplyse, at sagen vil blive overdraget til inkasso.

Hvis I ønsker at "komme af" med hende, skal I ekskludere hende fra foreningen på grund af manglende betaling af boligafgift. I så fald vil I kunne tvangssælge hendes andel. Der er formentlig regler herom i jeres vedtægter. Jeg vil opfordre jer til at sætte jer grundigt ind i disse.

Det er ikke en helt ukompliceret proces, I står over for. Mange ville vælge at søge advokatbistand i en sådan situation. Det kunne I også overveje.

Med venlig hilsen
Henrik Palmkvist
Danske BOLIGadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse