Afdrag på gældsbrev | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Afdrag på gældsbrev

17.03.2021 09:09:42

 

Spørgsmål:

Hej

Vi er et ældre pensionistægtepar. Min kone fik for nogle år siden overdraget et sommerhus fra sin far, hvor der blev lavet et skøde i min kones navn.

Nu har vi familieoverdraget sommerhuset efter reglerne i værdiansættelsescirkulæret for en pris på kr. 790.000 til vores datter og svigersøn, der begge er anført på skødet som købere.

Vi vil udfærdige et gældsbrev – et såkaldt anfordringslån, som vi agter at afskrive på efter reglerne om skattefrie gaver til børn/svigerbørn.

Som nævnt er det kun min kone, der står på skødet, men da sommerhuset ikke blev tinglyst som særeje, betragtes vi vel begge som ejere med ret til at afskrive på gældsbrevet med beløb fra os begge to.

En bekendt har ytret tvivl om, hvorvidt jeg også kan afskrive, når jeg ikke står på skødet, selvom vi har fælleseje, men at jeg i stedet kan overføre mit beløb til min datter og svigersøn, der så – hvis de ønsker det – kan vælge at betale det tilbage som afdrag på lånet.

Hvad mener advokaterne?

Svar:

Kære Spørger

I jeres ægteskab gælder princippet om særhæfte og særråde.

Det betyder for dig og din hustru, at I ikke ejer ejendommen sammen, men at den alene ejes af din hustru.

Du kan derfor ikke afskrive på gældsbrevet da lånet ikke kommer fra dig.

Det er m.a.o, den sidst omtalte løsning i skal vælge.

Det er vigtigt at understrege, at gaven skal være udtryk for et konkret ønske om at give en gave, da der ellers kan statueres omgåelse med krav om beskatning af  en fikseret rente til følge.

Med venlig hilsen

Dennis Holm Pedersen
Dansk BOLIGadvokat, Kgs. Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse