20 kvm. er godkendt til erhverv – ikke bolig | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

20 kvm. er godkendt til erhverv – ikke bolig

11.09.2014 08:34:33

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg har købt en andelsbolig på 170 kvm. (bolig). Da jeg skal havde en godkendelse af en ombygning hos kommunen, viser det sig, at det ene rum mod gaden på ca. 20 kvm er godkendt til erhverv og ikke til bolig. Kommunen vil ikke godkende at lave rummet om til bolig. BBR er nu ændret til 150 kvm. bolig og 20 kvm. erhverv.

Mit spørgsmål er: I et tilfælde hvor jeg skal sælge boligen vil et mindre antal boligkvadratmeter få indflydelse på værdien af andelsboligen, eller er det fortsat andelsbeviset (andelskronen), der bestemmer værdien på andelsboligen?

På forhånd tak for svaret.

Svar:

Kære spørger,

Værdien af andelsboligen bestemmes af generalforsamlingen ud fra reglerne i andelsboligforeningslovens § 5. Såfremt vedtægterne giver mulighed for erhverv, mener jeg, at erhvervsdelen er underordnet for fastsættelsen af max-prisen for andelen.

Det reelle spørgsmål bliver så, om andelen reelt kan sælges til den pris, du har givet for den, med den viden du nu har om erhvervsdelen. Kan du ikke det, vil der efter min opfattelse være mulighed for at få et afslag i prisen ud fra principperne omkring arealmangler ved fast ejendom. Problemet bliver derfor i praksis om en skønsmand vil vurdere, at der er betalt for meget for andelen.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse