2 tilbygninger ikke registreret i BBR | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

2 tilbygninger ikke registreret i BBR

30.10.2018 15:26:00

 

Spørgsmål:

Hej brevkasse,

Jeg ejer et hus med min tidligere kæreste, og vi skal til at lave en aftale på, hvad vores hus er værd, da han gerne vil købe mig ud. Vi har 2 tilbygninger, som ikke er registreret i BBR, og jeg kunne godt tænke mig, at de kvadratmeter bliver registreret, da det jo giver mere værdi til huset. Jeg har taget fat i tidligere ejer og fået af vide, at de påbegyndte en proces i 2009. Denne proces stoppede, da kommunen havde bedt om en energirammeberegning. Min bekymring går på, om kommunen kunne finde på at bede os rive bygningerne ned, eller om I tænker, at der intet problem er i at gå op på kommunen, og få det lovliggjort.

Tak for jeres tid

Svar:

Kære spørger

Der er behov for flere oplysninger for at kunne give en fyldestgørende besvarelse.
Overordnet kan det dog anføres, at der kan opføres mindre bebyggelser på en grund, uden det kræver tilladelse. Imidlertid læser jeg dit spørgsmål som at tilbygningerne har en vis størrelse og er tilført hovedhuset, hvorfor der måtte være et krav om forudgående byggetilladelse. Hvor en sådan tilladelse ikke er givet, kan der søges om lovliggørelse efterfølgende og dette må klart anbefales.

Der er dog den risiko, at kommunen pålægger dig at rive tilbygningerne ned såfremt lovliggørelse ikke kan opnås. I et sådant tilfælde vil du dog muligvis have et krav mod tidligere ejer, såfremt denne opførte bygningerne uden tilladelse, og solgte huset som om bygningerne var godkendte.

Hvis du har behov for yderligere hjælp, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse