Byggeskadeforsikring | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Byggeskadeforsikring

27.09.2021 07:22:42

 

Spørgsmål:

Vi har konstateret en byggeskade i vores 3 år gamle hus (skimmelsvamp i udhæng/tag).

Vi får udfærdiget en skadesrapport ved en byggerådgiver, som vi fremsender til entreprenøren og byggeskadeforsikringen.

Entreprenøren er uenig i beskrivelse af skaden, omfang og udbedringsforslag – men argumenterer ikke for det og kommer heller ikke med en alternativ plan.

Byggeskaden er omfattet af byggeskadeforsikringen. Byggeskadeforsikringen nægter dog at gå ind i sagen og siger at det er en sag mellem os og entreprenøren – de prøver at få entreprenøren og os til at blive enige, men nægter at gå fagligt ind i vurderingen af skaden.

I en artikel i Bolius (https://www.bolius.dk/byggeskadeforsikring-16454) står der, at ved uenighed mellem os og entreprenør, skal byggeskadeforsikringen overtage sagen, men det er “vores” byggeskadeforsikring ikke enige i.

Hvad er op og ned? Med hvilket argument kan vi “tvinge” byggeskadeforsikringen til at overtage sagen? For vi kan ikke blive enige med entreprenøren.

Svar:

Kære Spørger

Hele formålet med at have en byggeskadeforsikring er, at forsikringen overtager ”sagen”, når der er konstateret en byggeskade. Dette særligt når der er uenighed mellem bygherre og entreprenøren, hvilket ikke er sjældent forekommende.

Derfor kan jeg på det foreliggende grundlag ikke forstå, hvorfor at byggeskadeforsikringen afviser at hjælpe jer.

Jeg vil klart anbefale dig at aftale et møde med en BOLIGadvokat og medbringe din byggeskadeforsikringspolice, sådan at I kan gennemgå den sammen.

Med venlig hilsen,

Rasmus Lindsten

Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse