Foreningen står for vedligeholdelse af vinduer | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Foreningen står for vedligeholdelse af vinduer

23.11.2018 09:55:45

 

Spørgsmål:

Hej.

Vi er flyttet ind i en ejerlejlighed i juni måned. Det ene vindue sidder skævt i rammen, hvorfor der er en åben sprække. Det står i foreningens vedtægter, at de står for vinduerne. De har derfor kigget på vinduet og har vurderet, at hængslet skal skiftes. Der er nu gået 5 måneder, og det er fortsat ikke udbedret. Derudover er det nu blevet koldt i vejret, og vi har i den forbindelse opdaget, at alle vores vinduer samt altandør er utætte. Foreningen har (før vores indflytning) besluttet, at de ikke udskifter, men blot vedligeholder, hvilket jo allerede har vist sig at være en meget langsommelig proces.

Vi har læst et tidligere opslag herinde på siden omhandlende udskiftning af vinduer i ejerforeninger. Her står der noget med, at man som ejer kan skifte dem på foreningens regning, hvis det er af sikkerheds- eller sundhedsskadelig karakter. Hvem vurderer dette? Vi har begge ligget syge med forkølelse flere gange de sidste to måneder. Om det skyldes de utætte vinduer vides ikke, men det kunne sagtens være grundet trækken. Hvad kan vi som ejer forlange af foreningen?

Svar:

Kære spørger,

Når det står i foreningens vedtægter, at de skal vedligeholde vinduerne har de pligt hertil, og særligt når de har givet jer ord på det i form af at skifte et hængsel. Jeg vil derfor anbefale jer at tage kontakt til foreningen og forlange den lovede udbedring.
Hvis I mener, at de resterende vinduer lider af en mangel, bør I gøre foreningen skriftligt opmærksom herpå og forlange, at de lever op til deres vedligeholdelsespligt således at vinduerne udbedres. Om dette indebærer udskiftning eller blot vedligeholdelse er som udgangspunkt op til foreningen.

Imidlertid kan I, hvis I er uenige med foreningens beslutning, kontakte en boligadvokat som kan være behjælpelig i et videre forløb.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse