Udlejning af lejlighed | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Udlejning af lejlighed

21.10.2014 09:54:17

 

Spørgsmål:

Hej boligadvokater,

Min datter ejer en lejlighed i Valby, som hun pga. studier i Odense gerne vil leje ud. Huset er så vidt jeg ved fra 50’erne. Min datter er bange for, at hun ikke kan få sin lejer ud igen, når hun om nogle år kommer tilbage fra Odense og er også i tvivl om, hvor meget hun må tage i leje. Lejligheden udlejes møbleret.

Jeg håber, at I kan hjælpe!

Svar:

Kære spørger,

Udlejningsprisen afhænger af boligens stand og placering. Lejernes Landsorganisation har som hovedregel sat prisen til 500-700 kr. pr. kvadratmeter pr. år, og 900-1100 kr., hvis lejligheden er beliggende i København og samtidig er moderniseret. Du kan læse mere om priser på http://www.lejerneslo.dk/

Hvad angår opsigelse af lejer, så skal der laves en tidsbegrænset kontrakt. Dette kræver imidlertid, at din datter har en god grund til at leje ud for en kort periode.

Ønsker lejer ikke at flytte, når lejekontrakten slutter, kan han bringe sagen for Boligretten. Boligretten vurderer grunden til at leje ud tidsbegrænset konkret fra gang til gang.

Boligretten kan tilsidesætte din tidsbegrænsning, hvis den "ikke anses tilstrækkeligt begrundet i udlejerens forhold", jf. lejelovens § 80, stk. 3. Vær opmærksom på, at det er forholdene, da I underskrev lejekontrakten, som Boligretten bruger, når den vurderer, om din tidsbegrænsning er gyldig. Husk derfor altid at anføre grunden til, at der udlejes i en tidsbegrænset periode i lejekontraktens § 11.

Når der er tale om en ejerlejlighed, som din datter selv tidligere har beboet, så vil hun højest sandsynligt, uanset hvad boligretten kommer frem til, kunne opsige sin lejer med et års varsel jf. Lejelovens § 83.

Med venlig hilsen,
Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse