Udlejning af lejlighed i ejerforening | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Udlejning af lejlighed i ejerforening

26.02.2015 11:02:31

 

 Spørgsmål:

Hej! 

Jeg er formand i en Ejerforening på 6 lejligheder. Jeg bor i min egen lejlighed. Der er 4 ejere der har valgt at leje deres lejlighed ud. Der står ikke noget i vores vedtægter om udlejning (det er ikke normalvedtægter). Kan de leje ud uden at spørge resten af ejerne? Vi har også i vores vedtægter et forbud mod at parkere i en indkørsel der er langs med bygningen men der er en lejer, der parkerer der, selvom han har fået at vide, han ikke må. Hvordan kan jeg forholde mig over for dette problem? Ejeren er også gjort opmærksom på sin lejers overtrædelser.

Svar:

Kære spørger

Den klare hovedregel er, at ejere af lejligheder kan leje sin lejlighed ud uden begrænsninger. Hvis de skal pålægges begrænsninger i forhold til udlejning skal vedtægterne ændres. Lejere af lejligheder i ejendommen skal efterleve foreningens ordensreglement/vedtægter herunder de vedtagne parkeringsregler. Ejeren af lejligheden vil være ansvarlig for lejerens efterlevelse af ejerforeningens regler.

Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til en lokal advokat, som kan hjælpe jer med eventuelle ændringer i vedtægterne og efterlevelsen af parkeringsreglerne.

Med venlig hilsen

Advokat Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse