Regler for sen overdragelse af andelsbolig | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Regler for sen overdragelse af andelsbolig

11.11.2014 09:43:42

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg sidder i en situation, hvor jeg har købt en andel med overtagelse 1/11-2014, men da sælger lige har fået at vide, at der skal laves en fugt skade inden den kan overtages, er mit spørgsmål flg:

1: Overtagelsesdatoen bliver højst sandsynligt udskudt; hvor stor jeg som køber i forhold til det. Jeg har jo bank lån som skal betales og lign. fra 1/11-2014.

2: Mægler ringer og siger at administrationen kræver hast gebyr på 1.500,- for at lave en haste overdragelse, som køber mener at vi skal betale 50/50.

Er der nogle regler for sent overdragelse af andelsbolig, og hvad er mine rettigheder i forhold til dette?

Svar:

Kære spørger,

Som udgangspunkt falder overtagelsesdagen, dispositionsdagen og risikoens overgang på samme sag (som regel overtagelsesdagen). Såfremt man ikke får stillet ejendommen til disposition på den aftalte dag, må det antages, at risikoens overgang og betaling af forbrugsudgifter alligevel indtræder på overtagelsesdagen. Sælger bliver dog erstatningsansvarlig for den indtrufne forsinkelse, hvis altså forsinkelsen kan anses for værende sælgers skyld. Dog beror det på aftalen – dvs. købsaftalen – hvad dine konkrete rettigheder er, og ligeledes hvad sælgers konkrete pligter er. Det er nemlig muligt at sælger har taget et forbehold i købsaftalen.

Hvorvidt administrationen kan opkræve sådanne gebyrer, vil som regel komme an på andelsforeningens vedtægter. Det vil som regel også fremgå af vedtægterne, hvem der har pligt til at betale de forskellige gebyrer.

Sammenfattende vil jeg derfor råde dig til at kontakte en boligadvokat. En boligadvokat vil kunne rådgive dig mere specifikt på baggrund af jeres indbyrdes købsaftale og på baggrund af andelsforeningens vedtægter.

Med venlig hilsen,
Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse