Må jeg leje til turister? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Må jeg leje til turister?

11.09.2014 08:26:48

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg ejer en lejlighed i Ringkøbing, som jeg desværre ikke kan få solgt. Da der ikke er nogle jobs i lokalområdet, har jeg taget et arbejde i Sverige. Men jeg bruger stadigvæk lejligheden i nogle weekender samt kortere perioder i løbet af året. Derfor ønsker jeg at udleje lejligheden via Novosol eller Sol og Strand. Enten til turister eller firmaer over længere tids udlejening. Men kommunen har, i 2007, besluttet i byrådet, at de ikke vil have turist udlejning i midtbyen. Jeg fik derfor besked på, at jeg ikke måtte bruge Novosol eller lign til udlejning. Og mundligt sagde teknisk forvaltning at hvis jeg gjorde det, ville de tvangsudleje lejligheden til et socialt tilfælde.
Det var efter de havde sagt, at Sommerhusloven sagde, at jeg ikke kunne leje en ejerbolig ud, da det så vil være erhverv. Naturstyrelsen har dog oplyst mig om, at det ikke passer.

Mit spørgsmål er så; kan kommunen stoppe mig fra at leje min bolig ud?

Takker!

Svar:

Kære spørger,

Mange tak for din henvendelse.

Her er mit svar.

Som udgangspunkt skal din bolig jf. boligreguleringsloven anvendes til helårsbeboelse. Udlejning af din lejlighed i kortere tid til turister eller lign. er ikke helårsbeboelse i lovens forstand og kan derfor kun finde sted med kommunalbestyrelsens godkendelse.

Hvis Ringkøbing kommune ikke ønsker at give en sådan tilladelse, vil udlejning til turister være i strid med loven og kan give anledning til, at kommunen "tvangsudlejer" lejligheden.

Med venlig hilsen
Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse