Frivillig auktion på fast ejendom | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Frivillig auktion på fast ejendom

11.11.2014 09:46:19

 

Spørgsmål:

Hej,

Hvad betyder frivillig auktion på fast ejendom? En enlig står med et hus i udkantsdanmark, der har været til salg i 6 år uden resultat. Beboeren er nu for gammel til huset og vil flytte.

Hvad forslår du?

Svar:

Kære spørger,

En frivillig auktion afholdes ved fogeden, hvor der deltager en auktionsleder. En frivillig auktion er offentlig – ligesom en tvangsauktion – og alle kan derfor byde på ejendommen. Fremgangsmåden ved en frivillig auktion kan findes i LBK (lovbekendtgørelse) nr. 191 af 09/04/1986.

Alternativt til en frivillig auktion, kan man indstille sine ydelser til banken, og herefter vil banken selv sætte processen i gang, og begære tvangsauktion.

Dog er der mange ulemper ved en auktion (hvad enten det er en frivillig auktion eller en tvangsauktion), da man ikke kan være sikker på, hvad buddet ender med at blive. Især hvis man har en større gæld i boligen, kan man risikere, at buddet ikke overgår gælden, og at man derefter står med restgæld efter huset er solgt.

Det vil derfor altid være bedst at sælge huset i fri handel. Jeg ville foreslå at personen kontakter en ejendomsmægler, der kan vurdere boligen til en realistisk pris, og derefter at sætte prisen ned til dette beløb.

Hvis huset ikke kan sælges i fri handel under nogen omstændigheder, og auktion derfor er den sidste udvej, ville jeg råde personen til at kontakte en advokat som kan rådgive nærmere i den specifikke situation.

Med venlig hilsen,
Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse