Sten Møller, Advokat og indehaver

Rådgivning ved køb og salg af fast ejendom, herunder berigtigelse. Rådgivning ved køb og salg af fast ejendom, herunder berigtigelse.

Der rådgives også om testamente, ægtepagt og samejeoverenskomst.

Advokatfirmaet Helbing A/S

Sidste nyt

01.03.2021
Servitutter og lokalplaner kan være svære at gennemskue og forstå

Hvad betyder servitutter og lokalplaner egentlig for en ejendom? Og hvilke begrænsninger kan de udgøre for ens boligdrømme?
Læs mere

19.02.2021
Udlejning til nærtstående familie – disse regler skal du kende

I brevkassen på danskeboligadvokater.dk kommer der ofte spørgsmål vedrørende udlejning til egne børn, nærtstående familie og slægtninge. For hvordan er det nu lige med reglerne for det? Hvordan beskattes den indtægt, man opnår? Og hvordan er reglerne, hvis man som forælder køber en lejlighed og lader sit barn bo der gratis?
Læs mere

10.02.2021
Gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet

Nyt gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet. Mange unge kommer ofte galt fra start, fordi de som førstegangskøbere har lidt eller ingen erfaring med bolighandel, når de begiver sig ud på boligmarkedet. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater i dag et gavekort til professionel juridisk rådgivning, så man nemt kan hjælpe sine kære til en tryg bolighandel.
Læs mere

04.02.2021
I år er det særligt fordelagtigt at energirenovere i de danske hjem

Energistyrelsens tilskudspulje på 675 mio. kr. til private energirenoveringer i 2021 og et øget håndværkerfradrag på 25.000 kr. pr. person gør det særligt fordelagtigt at energirenovere i år. Danske BOLIGadvokater oplever, at de danske boligejere i stigende grad undersøger muligheden for energioptimeringer i hjemmet.
Læs mere

21.01.2021
Flexboliger – et billigere alternativ til sommerhus

I takt med at corona-virus er blevet en fast del af hverdagen, er der lange udsigter til ferie i udlandet. Mange søger i stedet mod danske feriesteder og køber sommerhuse og fritidsboliger. Danske BOLIGadvokater forventer, at tendensen fortsætter, men oplever også en stigende interesse for flexboliger.
Læs mere

11.01.2021
Boligkøb på tvangsauktion – det skal man være opmærksom på

Der er stor forskel på at købe på tvangsauktion og i fri handel. Uanset om det er første gang eller man har prøvet at købe på tvangsauktion før, er det vigtigt at forberede sig grundigt.
Læs mere

28.12.2020
Husbåde: Flyt på vandet og slip for ejendomsskatten

Uspoleret havudsigt og ro fra bylivets larm og travlhed? Er valget faldet på en husbåd, skal man være opmærksom på en række forhold, der adskiller sig fra køb af en bolig på land.
Læs mere

07.12.2020
Har du råd til at fortryde?

Hos Danske BOLIGadvokater oplever man stor efterspørgsel på viden omkring fortrydelsesret ved bolighandler. Og det er ikke så mærkeligt, når et boligkøb er en betragtelig investering, som vi kaster os ud i 3-4 gange i livet.
Læs mere

23.11.2020
Stigende interesse i kolonihavehuse – hvad bør man vide som køber?

Kribler det i fingrene, når du tænker på staudebede, urtehave og dit eget lille grønne frimærke midt i den danske natur? Hos Danske BOLIGadvokater oplever man en stigende interesse for køb af sommer- og kolonihavehuse.
Læs mere

09.11.2020
Pas på parcelhus plattenslagere

Boligpriserne er stigende og danskernes købelyst er stor. Mange vælger at bygge deres drømmehus. Desværre er byggesjusk en tilbagevendende udfordring, når der er travlt i byggebranchen.
Læs mere

02.11.2020
Alliancer på boligmarkedet indhegner købere

Banker, realkreditinstitutter, ejendomsmæglere og forsikringsselskaber hænger sammen i en kæde af services og skjulte provisioner, som kan være umulig at bryde for køber.
Læs mere

06.10.2020
Undgå hovedbrud og tomme lommer – Sådan tackler du den nye huseftersynsordning

1. oktober trådte den nye huseftersynsordning i kraft og boligkøberne får nu stukket en ny tilstandsrapport og elinstallationsrapport i hånden af ejendomsmægler. Kommende boligkøbere står i en anderledes situation med risiko for både hovedbrud og tomme lommer.
Læs mere

31.08.2020
Forældrekøb sikrer studiebolig

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Trods tiltag for at få flere studieboliger i de store byer samt politikernes opfordring til de unge om at søge bredt, så er kampen om studieboligerne stadig stor. For mange unge er redningen et forældrekøb.
Læs mere

24.08.2020
Undgå online fælden, når du skal have det juridiske på plads

Flere steder på nettet er det muligt at få udarbejdet et juridisk dokument på få minutter. Det lyder næsten for godt til at være sandt og det er det som regel også. De mange autogenererede dokumenter, man kan få lavet online, er ofte en standard skabelon, som udfyldes med den viden, som kunden selv har tilgængelig. Der tages ikke højde for alt det, som kunden ikke ved og mange ender med at snyde sig selv. I sidste ende kan man ende med et juridisk dokument, der ikke kan bruges eller som kan fortolkes på en utilsigtet måde.
Læs mere

05.08.2020
For meget frihjul i boligrådgivning

Det er blevet for nemt at kalde sig boligrådgiver, mener Danske BOLIGadvokater. Flere og flere online virksomheder får forbrugeren til at tro, at de køber boligrådgivning af en advokat, selvom der ikke er en eneste advokat ansat i virksomheden.
Læs mere

14.07.2020
Boligmarkedet påvirkes direkte af klimarekorder med mere regn, vind, storm og oversvømmelse

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen.
Læs mere

03.07.2020
Ny huseftersynsordning forringer boligkøbernes forsikringsdækning

Huseftersynsordningen blev oprindeligt indført for at imødegå de mange sagsanlæg mellem købere og sælgere ved at give et tydeligt og retvisende billede af husets tilstand, som samtidig danner grundlaget for dækningsomfanget af ejerskifteforsikringen.
Læs mere

15.06.2020
Danske boligejere må betale regningen for statens kaotiske søsætning af den digitale tinglysning – fra “lovværk” til “makværk”

Højesteret afsagde i dag kendelse i gruppesøgsmålet omkring den kuldsejlede lancering for mere end 10 år siden. Højesteret henviser til en 4 måneders indkøringsfase, som ikke fandtes, fordi systemet skulle fungere fra dag ét. Højesteret mener i øvrigt ikke, at Domsstolsstyrelsen kan være ansvarlig, fordi det var et meget vanskeligt it-projekt. Til sammenligning ville en privat virksomhed være ifaldet et overordentligt stort ansvar, såfremt den havde taget betaling for en ydelse, den ikke leverede og som samtidig gav kunderne økonomiske tab, uanset hvor vanskeligt et it-system den skulle lancere.
Læs mere

26.05.2020
Flere sommerhuskøbere end nogensinde – er du klædt godt nok på?

Danskerne søger i stigende grad mod frisk luft og natur. Corona-virussen har lagt en dæmper på vores rejseaktiviteter og det har givet et boom i salget af sommer- og fritidshuse.
Læs mere

01.05.2020
Nyt om navne – Niels Erlandsen

I forbindelse med udsættelsen af den årlige generalforsamling hos Danske BOLIGadvokater til efteråret, har bestyrelsen på bestyrelsesmøde den 27. april 2020 konstitueret sig med advokat Niels Erlandsen som ny formand for Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

21.04.2020
Tag højde for fremtiden, mens du kan

For mange kommer det som en overraskelse, at de nærmeste pårørende ikke kan disponere over fælles økonomi og bolig, hvis den ene part ikke længere er i stand til at handle. En fremtidsfuldmagt er værdifuld for unge som gamle, fordi det på forhånd er aftalt, hvem der kan træffe beslutning og om hvad der kan træffes beslutninger.
Læs mere

23.03.2020
Fejlkøb koster boligkøberne dyrt

Flere boligkøbere ender med at fortryde hele eller dele af deres boligkøb. Er man ikke opmærksom, kan brug af fortrydelsesretten blive en dyr fornøjelse. Danske BOLIGadvokater oplever, at fortrydelsesret ved boligkøb er et af de mest søgte emner på nettet.
Læs mere

02.03.2020
International guide til boligkøb i Danmark

Danmark har stor glæde af globaliseringen, arbejdskraftens fri bevægelighed, internationalt forskningssamarbejde og uddannelse. Alligevel er boligmarkedet ikke gearet til at hjælpe de udenlandske boligsøgende nemt i hus. Danske BOLIGadvokater har skrevet en guide, som hjælper de mange forskere, studerende og specialister til et trygt og sikkert boligkøb.
Læs mere

30.12.2019
Nytårstjek – er du og din bolig klar til det nye år?

Juleferien står for døren og det er ensbetydende med tid og ro til fordybelse. For nogen er det i ferietiden, at de får nye boligdrømme. For andre giver den ekstra tid og udsigten til et nyt år anledning til at få tjekket økonomi, forsikringsvilkår og andre vigtige forhold efter i sømmene. Med et 360 graders tjek kan man springe sikkert ind i det nye år.
Læs mere

10.12.2019
40% af de unge boligkøbere går i mæglerfælden

En ny undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater viser, at 40% af boligkøbere i aldersgruppen 18-34 år tror, at ejendomsmægler er deres rådgiver, når de skal købe bolig. Cirka hver femte tror, at købsaftalen er et standarddokument, som man trygt kan underskrive uden at læse ’det med småt’. En tendens, der gør især førstegangskøbere dårligt stillede.
Læs mere

29.10.2019
Klimaet har fået stor indflydelse på boligmarkedet

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen.
Læs mere

03.10.2019
Undgå at falde i byggesjusk fælden

Danske BOLIGadvokater tilbyder gratis håndbog til boligejere der vil bygge eller renoverer. Mediernes dækning af historier om byggesjusk, håndværkere der ikke udfører opgaven ordentligt eller løber fra ansvaret, afslører et stort behov for viden om, hvordan private boligejere skal indgå aftaler om alt fra nybyggeri til renoveringsopgaver.
Læs mere

04.09.2019
Lokalplaner og servitutter kan ødelægge dine boligdrømme

Når man lige har købt et nyt hus, er det kedeligt at opdage, at lokalplaner eller servitutter spænder ben for den ombygning, man har tænkt sig.
Læs mere

25.06.2019
Dom om statens ansvar for IT-kaos ankes til Højesteret

400 boligejere og deltagere i gruppesøgsmålet om ansvaret for lanceringen af den digitale tinglysning anker Østre Landsrets frifindelse af Domsstolsstyrelsen.
Læs mere

27.05.2019
Boligejere taber sag om IT-kaos

Østre Landsret frifandt i dag Domsstolsstyrelsen for ansvar i forbindelse med lanceringen af den digitale tinglysning. Boligejerne må derfor selv bære det økonomiske tab, de led ved Statens fejlbehæftede lancering af digital tinglysning for 10 år siden. Det er en dom, som vækker undren hos Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

15.04.2019
Påsken er højsæson for sommerhushandler

I denne påske er der 10.708 sommerhuse til salg i Danmark. Omkring halvdelen ligger langs den jyske vestkyst, mens der kun er 1150 sommerhuse til salg i Nordsjælland. Påsken er normalt den tid på året, hvor der sælges flest sommerhuse og forårssolen er med til at drive købelysten i vejret.
Læs mere

25.03.2019
Efter 10 år træffes der langt om længe afgørelse i gruppesøgsmål om digital tinglysning

Da den digitale tinglysning blev lanceret for 10 år siden, kunne op mod 50.000 bolighandlende ikke tinglyse deres bolighandel – Østre Landsret afgør nu om staten og Domstolsstyrelsen kan pålægges ansvar
Læs mere

12.02.2019
Få 360 graders boligrådgivning – så har du overblik over alle aspekter af din bolighandel og livssituation

Mange tager ekstra foranstaltninger, når de står overfor den måske største investering i deres liv – købet af drømmeboligen. En bolighandel handler dog ikke kun om fx prisforhandling, aftalevilkår, boligens tilstand og evt. ejerskifteforsikring.
Læs mere

07.12.2018
Stor international interesse for det danske boligmarked

Højtuddannede fra hele verden vælger i stigende grad at tage springet og flytte til Danmark. Danske BOLIGadvokater oplever en tilsvarende stigende international interesse for det danske boligmarked og modsat mange danske førstegangskøbere er internationale tilflyttere ikke i tvivl om deres behov for boligrådgivning.
Læs mere

15.11.2018
Pas på algoritmerne, når du skal sætte pris på din bolig

Internettets prisportaler rammer ofte langt forbi målet, når prisen på en bolig skal fastsættes. En prisdifference på 1 mio. kroner er slet ikke ualmindeligt og det har faktisk betydning for prisdannelsen i markedet.
Læs mere

15.10.2018
Ejerskifteforsikringen dækker ikke ’forventelig skade’

Danske Boligadvokater oplever, at flere boligkøbere står alene med regningen, hvis der opstår dét, forsikringsselskaberne kalder en ’forventelig skade’.
Læs mere

17.07.2018
Mange boligkøbere overser, at en bolighandel ændrer rigtig mange ting i familiens liv

Alle boligkøbere glæder sig til at flytte ind i den nye bolig, man er nærmest i en lykkerus og overser derfor alt det som først bliver synligt, hvis noget ikke går helt efter planen
Læs mere

21.06.2018
Boligadvokaten kan forhandle husprisen ned

Danske BOLIGadvokater kan forhandle prisen gevaldigt på din kommende bolig, og tjekke om ejendomsmægleren tager sig vel rigeligt betalt for at sælge den gamle.
Læs mere

17.06.2018
240 bolighandlende nægtes adgang til Gruppesøgsmål

30% af deltagerne i gruppesøgsmålet om den fejlslagne lancering af digital tinglysning kan ikke deltage i gruppesøgsmålet fordi Domsstolsstyrelsen udtaler, at den ikke har ressourcer til at finde dokumentation, som ligger ”gemt” i det digitale tinglysningssystem.
Læs mere

22.05.2018
Unge boligkøbere i klemme

I kampen om boligkunderne ser Danske BOLIGadvokater stadig flere eksempler på unge boligkøbere, der kommer i klemme, fordi de tror at ejendomsmægleren også er deres rådgiver.
Læs mere

15.03.2018
Få styr på følelserne når du køber sommerhus

Påsken er højsæson for fremvisninger af sommerhuse, men pas på, at ”følelserne ikke sætter fornuften ud af spil”, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

13.11.2017
Danske BOLIGadvokater og informationsportalen DinGeo går til kamp mod Fake Facts

I dag søger vi på nettet - uanset næsten hvad vi skal - om vi skal købe, sælge eller blot er i tvivl om et mindre spørgsmål. Og informationerne er uendelige - hvilke skal man tro på og hvordan skal man navigere rundt i mængden af oplysninger?
Læs mere

14.08.2017
Andelsboligkøbere presses til at betale penge under bordet

TV 2 har undersøgt omfanget af penge under bordet i forbindelse med køb af andelsboliger. Undersøgelsen viser, at mere end 70 % af de boligsøgende har mødt sælgere, der kræver penge under bordet.
Læs mere

04.08.2017
Op mod 15% af køberne skal slås for det de har betalt for, når de køber projektbolig

Danske BOLIGadvokater vil øge forbrugerbeskyttelsen og udarbejde nye retningslinjer for køb af projektboliger - alt for mange brænder nallerne på projektsalg.
Læs mere

24.07.2017
Højtlønnede foretrækker advokatbistand ved boligkøb

Folk med høje indkomster vælger enten advokat eller boligadvokat, når boligen skal sælges, viser undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

30.06.2017
Skarp kritik af anbefalinger på andelsboligområdet

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning, og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

29.06.2017
Skarp kritik af anbefalinger på andelsboligområdet

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning, og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

29.03.2017
Regeringen ønsker billigere lån til sommerhuse

Regeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har i sit regeringsgrundlag lagt op til at hæve belåningsgraden på sommerhuse og fritidsboliger fra 60 pct. til 75 pct.
Læs mere

07.03.2017
Boligejere over 60 år bliver fanget i gældsfælde

Nærmer man sig 60 år kan det være sidste chance for at optage de billige flekslån. Danske BOLIGadvokater forventer, at de oversete regler vil lægge et stort økonomisk pres på mange seniorer og tvinge nogle til at sælge boligen.
Læs mere

23.12.2016
Undgå andelsboligfælderne

Indflytningsklar eller måske var den billig? Andelsboligkøbere falder for drømmeboligen af forskellige årsager, men ikke alle undersøger fordele og ulemper ved at være andelsboligejer frem for boligejer. Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og specialist i andelsboliger giver her 5 gode råd, hvis du vil købe en andelsbolig.
Læs mere

06.12.2016
Redningsplan kræver, at boligejer skulle have forudset dato for forsikringsselskabs konkurs

"Jeg er glad for at have løst et akut problem", udtalte en handlekraftig erhvervsminister Brian Mikkelsen i til pressen, men for mange skadesramte boligejere ender det alligevel med økonomisk ruin. En enkelt dato efterlader nemlig de hårdest ramte kunder i det konkursramte Husejernes Forsikring på fallittens rand.
Læs mere

25.10.2016
Pas på venskabet, når du handler bolig med dine venner

Det er blevet populært at handle bolig med sit netværk. Ofte kan man spare tusindvis af kroner på ejendomsmæglersalær og markedsføring. Men handel mellem familie, venner og bekendte kan være et tveægget sværd, der skal svinges med omhu.
Læs mere

11.10.2016
Tjek, om boligrådgiveren er sælger

Mange bruger efterårsferien på at søge bolig - måske i samråd med resten af familien og selvfølgelig banken. Men en alliance med en uafhængig rådgiver bør have førsteprioritet.
Læs mere

20.09.2016
Ny tendens: Forældre sender deres børn til BOLIGadvokat

Hvordan beskytter man sine børn og svigerbørn imod bolighandlens dyre faldgruber? Man sætter et advokatforbehold i købsaftalen og sender dem til BOLIGadvokat. Danske BOLIGadvokater oplever stigende opbakning fra forældre til førstegangskøbere.
Læs mere

30.08.2016
Gratis advokathjælp hitter hos boligbyggere

Danske BOLIGadvokaters gratis byggehåndbog er landet på et tørt sted. Bogen skal hjælpe private husbyggere sikkert igennem rollen som bygherre. På kun 3 måneder er den blevet populær hos både fagfolk og forbrugere.
Læs mere

11.08.2016
Norsk forbrugerråd henter inspiration i Danmark

Forbrugerbeskyttelse vægter generelt højt i dansk lovgivning, også når det gælder bolighandel. I Norge står forbrugeren ikke nær så stærkt. Derfor har det norske Forbrukerrådet inviteret Danske BOLIGadvokater til Arendalsuka, den norske pendant til folkemødet på Bornholm. Her skal den "danske model" debatteres.
Læs mere

25.07.2016
Sådan sikrer du dig mod ulovlig el, når du handler bolig

Ulovlige el-installationer kan give både sælger og køber søvnløse nætter. Vejen til sjælefred for begge parter går gennem en velformuleret ejerskifteforsikring og en tilhørende el-installationsrapport.
Læs mere

14.07.2016
“Tinglysningskaos kunne være undgået ved almindelig omtanke og sund fornuft”

Så tydeligt siges det i den uvildige skønserklæring, som netop er kommet og som lægges til grund for Landsrettens behandling af tinglysningskatastrofen i 2009. Lanceringen skete efter en Big Bang strategi og var en ren gambling, der endte med at op mod 50.000 bolighandlende blev ofre for Domstolsstyrelsens højrisikoprojekt. Op imod en halv milliard kroner - så meget vurderer Danske BOLIGadvokater, at den stærkt fejlbehæftede lancering af digital tinglysning har kostet de berørte boligejere. Landsretten skal nu placere ansvaret.
Læs mere

21.06.2016
Boligmarkedets alliancer gør livet surt for boligkøberne som lider under proforma-rådgivning

Boligkøbere ved generelt for lidt om alliancerne mellem de store aktører på boligmarkedet. Alliancerne forringer rådgivningen og kan koste køberne unødigt mange penge.
Læs mere

02.06.2016
16 års kamp for at beskytte boligkøberne

I snart 16 år har Danske BOLIGadvokater arbejdet for at sikre boligkøberne uafhængig rådgivning og en fair bolighandel. Her kan du møde en af foreningens passionerede powerkvinder, Tina Bach, til en snak om personlig drivkraft og arbejdet for at beskytte boligkøberne.
Læs mere

18.05.2016
Ny håndbog skal føre husbyggere udenom faldgruberne

Nu er der hjælp til de mange danskere, der går med drømmen om at bygge eget hus. Danske BOLIGadvokater er klar med en ny håndbog, der skal hjælpe potentielle husbyggere med at undgå de mange fælder, når de kaster sig ud i rollen som private bygherrer.
Læs mere

05.04.2016
Boligkøbere stoler for meget på salgsopstillingen

Som boligkøber er det let at blive fristet af ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Men salgsopstillingen er ofte en forskønnelse af virkeligheden og kan indeholde fejl, der kan koste køber tid, besvær og mange penge, hvis de ikke opdages i tide.
Læs mere

25.01.2016
De unge tænker for kortsigtet når de køber bolig

Billige boliger, historisk lav rente og et væld af lånetyper får mange unge til at springe ud i livet som boligejer. Men ofte overser de både boligens begrænsninger og deres reelle behov på længere sigt. Fejlen ligger i høj grad hos rådgiverne, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

06.01.2016
Skandalen ved indførsel af digital tinglysning skal vurderes af uvildig IT-ekspert

Nu er der endelig kommet gang i et syn og skøn i sagen om kompensation til de mange ofre for det tinglysningskaos, der opstod i september 2009 i forbindelse med overgangen til digital tinglysning.
Læs mere

21.12.2015
Bolighed.dk nægter at slette prisen på din bolig

Boligportalen bolighed.dk, som drives af Nykredit og tre banker, afviser utilfredse boligejere, som ikke ønsker at få sat et prisskilt på deres bolig.
Læs mere

18.11.2015
Boligportaler meldt til Forbrugerombudsmanden

Den nye boligportal Bolighandel tager boligejere som gidsler - sådan lyder anmeldelsen, som nu er sendt til Forbrugerombudsmanden. Portalen har sat priser på 1,2 millioner boliger uden at spørge om lov, og hvis værdiansættelsen er forkert, bliver ejeren tvunget til at gå i dialog med Bolighed ApS.
Læs mere

27.10.2015
BRF krævede 700.000 kr. i renter af et lån, som boligkøber aldrig havde sagt ja tak til, ved en bolighandel, som aldrig blev gennemført

Efter seks års kamp med BRF slipper familie fra Ringsted nu ud af kreditforeningens greb. Østre Landsret har netop afgjort sagen til familiens fordel.
Læs mere

18.10.2015
BRF krævede 700.000 kr. i renter af et lån, som boligkøber aldrig havde sagt ja tak til, ved en bolighandel, som aldrig blev gennemført

Efter seks års kamp med BRF slipper familie fra Ringsted nu ud af kreditforeningens greb. Østre Landsret har netop afgjort sagen til familiens fordel.
Læs mere

15.09.2015
Er din bolig også ramt af MgO-skandalen?

Skandalen om de fugtsugende Magnesiumplader ruller indover landet. Tusindvis af boliger risikerer store skader eller nedrivning. Få eksperthjælp med det samme og handl hurtigt, før sagen forældes eller entreprenøren går konkurs, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

05.08.2015
Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti

Et advokatforbehold giver tryghed for både boligkøbere- og sælgere. Når handlen er afsluttet, vil begge parter stå med en bolighandel, hvor risikoen for efterfølgende uenigheder er minimal.
Læs mere

04.06.2015
Tikkende vandbombe under huset kan vælte økonomien

Det koster op til 400.000 kr. at renovere kloakken på grunden og sikre sin kælder. En ekstraregning som stadigt flere boligkøbere hænger på, fordi hverken de eller sælger undersøger, hvordan kloakken har det, og fordi forsikringen ikke dækker pr. automatisk.
Læs mere

21.05.2015
iPad og lokalkendskab banker prisen på plads i bolighandlen

Med en Ipad i hænderne giver Danske BOLIGadvokater nu boligkøberne direkte adgang til og overblik over priser, kvadratmeter og boligstørrelser i det område, hvor drømmeboligen er fundet
Læs mere

07.05.2015
Stop blåt kvælertag på andelsboligen

Andelsboligen er ungdommens foretrukne boligform og skabt til at dække det boligbehov, som findes mellem lejeboliger og ejerboliger. Hvis Venstres uigennemtænkte forslag om at ophæve maksimalprisen gennemføres, er det ensbetydende med, at andelsboligen ophører som boligform. Ophævelsen af maksimalprisen vil nemlig betyde, at det vil være umuligt at begrunde fastholdelsen af de øvrige særregler, som kendetegner andelsboligformen
Læs mere

07.05.2015
Danske BOLIGadvokater støtter Børnecancerfonden

Jan Schøtt-Petersen i Team Rynkeby, der cykler hele vejen til Paris. Et velgørenhedsprojekt, der har til formål at støtte kampen mod børnekræft.
Læs mere

16.03.2015
Kun uafhængig juridisk rådgivning kan sikre boligkøber

2015 kan blive boligkøbernes år. Eksperter forventer, at det bliver et travlt år for både boligkøbere og de uafhængige køberrådgivere.
Læs mere

15.12.2014
Sælg boligen selv med hjælp fra BOLIGadvokat

Du kan nemt spare flere tusinde kroner, hvis du selv sælger dit hus i stedet for at lade ejendomsmægleren gøre det. Danske BOLIGadvokater hjælper boligsælgerne trygt igennem boligsalget.
Læs mere

08.12.2014
Husk advokatforbeholdet når du køber bolig

Hvis du føler dig presset til at skrive under på en købsaftale, før du og din BOLIGadvokat har haft mulighed for at gennemgå den og de øvrige papirer grundigt, så sørg for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen. Så kan du stadig nå at fortryde købet gratis.
Læs mere

01.12.2014
Dårlige kloakker hindrer boligsalg

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

18.11.2014
Tjek om huset kan modstå en storm inden du køber

Flere storme med øget vindhastighed forårsager store skader på landets huse. Derfor opfordrer Danske BOLIGadvokater boligkøberne til at være ekstra opmærksomme og undersøge om huset er stormsikret, inden de skriver under på købsaftalen.
Læs mere

01.10.2014
Gruppesøgsmål.nu ønsker syn og skøn i tinglysningssagen

En professionel IT-ekspert bør vurdere om den digitale tinglysning blev implementeret hensigtsmæssigt. Sådan lyder anmodningen fra Gruppesøgsmål.nu, der repræsenterer tinglysningsofrene i sagen mod Domsstolsstyrelsen.
Læs mere

23.09.2014
Danske BOLIGadvokater sadler op til kamp mod børnekræft

Igen i år bidrog Danske BOLIGadvokater med 25.000 kroner til kampen mod børnecancer, og har på den måde været med til at slå endnu en rekord: Team Rynkeby fik nemlig indsamlet 20 millioner kroner i år, hvilket er knap 5 millioner mere, end i 2013.
Læs mere

24.07.2014
Karakterræs afløst af boligjagt

Karakterræs bliver i disse dage afløst af jagten på den rette studiebolig. Studerende søger efter bolig før studiestart og flere og flere finder boligen via selvsalgsannoncer på nettet. Salæret til ejendomsmægler spares væk og mange køber i stedet juridisk boligrådgivning.
Læs mere

14.07.2014
Undgå andelsboligfælderne

Indflytningsklar eller måske var den billig? Andelsboligkøbere falder for drømmeboligen af forskellige årsager, men ikke alle undersøger fordele og ulemper ved at være andelsboligejer frem for boligejer. Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og specialist i andelsboliger giver her 5 gode råd, hvis du vil købe en andelsbolig.
Læs mere

08.07.2014
Populært at sælge andelsbolig uden mægler

Tager du gode fotos af din bolig og du lyst til at prøve rollen som boligsælger? Så er du måske blandt de andelsboligsælgere, der kan klare salget selv via bolighandel.dk. Her kan du oprette en salgsannonce og få professionel boligrådgivning.
Læs mere

03.07.2014
Gruppesøgsmålet fordobler antallet af tilmeldte i sidste øjeblik

Sammenslutningen af bolighandlende og låntagere, der tabte penge ved indførelsen af den digitale tinglysning blev væsentlig større blot få dage før fristen for tilmelding udløb.
Læs mere

26.06.2014
Mange boligejere kan miste retten til fri proces

Retten til gratis fri proces udløber snart for de mange tusind bolighandlende og låntagere, der tabte penge i forbindelse med opstartsproblemer med den digitale tinglysning i 2009.
Læs mere

02.06.2014
Sommerhusejere kan med fordel sælge selv

Det nye store bolig-site BOLIGhandel.dk gør det lettere for boligsælgerne at spare salæret til ejendomsmægleren og sælge deres sommerhus selv uden at slække på den juridiske sikkerhed.
Læs mere

30.05.2014
Danske BOLIGadvokater støtter Team Rynkeby

Danske BOLIGadvokater støtter Team Rynkeby, der cykler til Paris til fordel for børn med kræft.
Læs mere

26.05.2014
Bolighandlende kræver erstatning for tinglysningskaos

Indførelsen af den digitale tinglysning ramte ikke kun de danske boligejere og boligkøbere på pengepungen. Det er også danskernes retsfølelse, der skal genoprettes, når gruppesøgsmålet anlægges mod staten.
Læs mere

07.05.2014
Salgsopstillingens brutto-/nettopris er det rene blændværk

Formanden for Danske BOLIGadvokater Jan Schøtt-Petersen er meget kontant i sin kommentering af ejendomsmæglernes modstand mod Folketingets indsats for at beskytte boligkøberne.
Læs mere

14.04.2014
Danske boligsælgere vil bryde mæglernes monopol

Det nye store bolig-site BOLIGhandel.dk gør det lettere for boligsælgerne at spare salæret til ejendomsmægleren og sælge deres bolig selv uden at slække på den juridiske sikkerhed.
Læs mere

07.04.2014
Borgerne sagsøger staten for it-kaos

Med 1,5 års forsinkelse og budgetoverskridelser på 266 millioner kr. indførte Domsstolsstyrelsen i 2009 den digitale tinglysning. Nu mere end 4 år senere påbegyndes retssagen mod styrelsen. Tilmeldingsfristen udløber den 30. juni i år.
Læs mere

18.12.2013
Discount-rådgivning er livsfarligt for boligkøbere

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.
Læs mere

17.12.2013
Unge boligejere viser vejen til sikker handel

Købsaftalen er det vigtigste dokument i en bolighandel, og når først aftalen er underskrevet, fanger bordet. Men mange boligkøbere er egentlig ikke klar over, hvad de skriver under på. Derfor har Danske BOLIGadvokater lavet en film, hvor unge boligejere hjælper nye boligkøbere til en bedre bolighandel.
Læs mere

11.12.2013
Pas på, når du vælger boligadvokat

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.
Læs mere

26.11.2013
Film skal hjælpe førstegangskøbere til sikker bolighandel

Alt for mange førstegangskøbere har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder, som en bolighandel kan indeholde. Derfor har Danske BOLIGadvokater produceret fire film, der skal hjælpe boligkøberne til en sikker handel.
Læs mere

16.10.2013
Staten fraskriver sig ansvaret for boligejernes problemer

Op imod en halv milliard kroner - så meget vurderer Danske BOLIGadvokater, at den stærkt fejlbehæftede lancering af digital tinglysning har kostet boligejerne. Nu har Østre Landsret endelig givet tilladelse til at åbne gruppesøgsmålet mod staten om digital tinglysning. - Men ikke alle, der har lidt tab, må være med. Derfor fører Danske BOLIGadvokater og foreningen Gruppesøgsmål.nu, der repræsenterer boligejerne, nu sagen videre til Højesteret.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

23.08.2013
Tilliden til den offentlige ejendomsvurdering er stendød

"Det er en grundlæggende forudsætning for tillid til vurderingen, at den enkelte boligejer kan se, at der betales det samme i skat som naboen, der bor i en tilsvarende ejendom," siger Danske BOLIGadvokater i kølvandet på den altomfattende kritik af SKATs håndtering af ejendomsvurderingerne.
Læs mere

21.08.2013
Gør det ordentligt eller drop ejendomsvurderingen

Danske BOLIGadvokater er meget kontante i deres reaktion på de første udmeldinger om Rigsrevisionens undersøgelse af den offentlige ejendomsvurdering.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

18.07.2013
Vil du have en billig studiebolig? Så køb stort!

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

09.07.2013
Er din studiebolig gearet til fremtiden?

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

02.04.2013
Blind tillid til byggefirmaer koster nybyggere dyrt

Drømmen om et nybygget hus kan hurtigt blive et økonomisk og følelsesmæssigt mareridt, hvis ikke de juridiske og praktiske aftaler er på plads fra starten. Brug uafhængige rådgivere tidligt i forløbet - det betaler sig, er rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

18.03.2013
Andelsbolighajen nærmer sig udryddelse

Det skal være lettere og mere trygt at handle andelsboliger. Derfor er jagten nu gået ind på andelsbolighajerne. Våbnet er et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen, der skal forhindre spekulation i andelsværdien i forbindelse med stiftelser af andelsboligforeninger. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, og ser det som et skridt i den rigtige retning for andelsboligmarkedet.
Læs mere

04.03.2013
Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.
Læs mere

04.03.2013
Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.
Læs mere

01.03.2013
Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.
Læs mere

31.01.2013
Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.
Læs mere

31.01.2013
Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.
Læs mere

31.01.2013
Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.
Læs mere

24.01.2013
Flere får nej til lån efter ekspropriation

Husejere, der tvinges ud af deres bolig på grund af ekspropriation, får et "nej!" i banken om at låne til en ny bolig. "Lad staten og kommunerne kautionere for de nye lån," lyder opfordringen fra Danske Boligadvokater.
Læs mere

24.01.2013
Flere får nej til lån efter ekspropriation

Husejere, der tvinges ud af deres bolig på grund af ekspropriation, får et "nej!" i banken om at låne til en ny bolig. "Lad staten og kommunerne kautionere for de nye lån," lyder opfordringen fra Danske Boligadvokater.
Læs mere

29.10.2012
Kammeradvokaten holder skadelidte på pinebænken

Tre års ventetid og stadig ingen afklaring. Flere tusinde boligejere, som tabte penge, da den digitale tinglysning kiksede i sensommeren 2009, holdes stadigvæk på pinebænken.
Læs mere

04.10.2012
Kreativ prisfastsættelse af andelsboligforeninger skal stoppes omgående

Danske BOLIGadvokater glæder sig over boligminister Carsten Hansens udtalelser om, at regeringen allerede i løbet af efteråret vil se nærmere på et forbud mod udstedelse af valuarvurderinger inden for den første tid af en andelsboligforenings levetid.
Læs mere

18.09.2012
Kammeradvokaten trækker gruppesøgsmål i langdrag

Nye forsøg på at forhindre et gruppesøgsmål forlænger pinen for de mange boligejere, som kom økonomisk i klemme i forbindelse med de omfattende forsinkelser under implementeringen af digital tinglysning
Læs mere

10.09.2012
Nu begynder kampen om studieboligerne

"Tillykke med din nye studieplads!" ... Lige så snart brevet med den opløftende besked dumper ned i postkassen hos de heldige ansøgere, går kampen om at få tag over hovedet i gang. Der er masser af andelsboliger til salg, men det gælder om at se sig godt for, advarer Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

04.09.2012
Danske BOLIGadvokater hilser realkreditforsikring velkommen

Nu er det blevet muligt for boligejere at købe en forsikring, der betaler boligejernes realkreditydelser i tilfælde af fyring. Det er et skridt i den rigtige retning, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

27.08.2012
Danske BOLIGadvokater vil hjælpe studerende til at undgå gældsfælder

"Et klassisk eksempel er, at de unge ikke tager højde for udgifterne i forbindelse med et boligsalg. Typisk bor de unge kun i deres studiebolig i 4 år, hvorefter de sælger den igen. Men de ved ikke, at det ofte koster over 80.000 kr. at sælge en bolig igen, og de ekstra 20.000 kr. om året skal lægges oven i de beregnede udgifter til boligen", forklarer Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

20.08.2012
Små og billige ejerlejligheder lokker de studerende

Studerende kan i øjeblikket købe en ejerlejlighed og betale ydelser, der er mindre end lejen for et kollegieværelse. Men det kræver en god økonomi og kan være en dårlig investering, når lejligheden skal sælges.
Læs mere

06.08.2012
Mange faldgruber ved forældrekøb

Ejendomsmæglere inviterer i øjeblikket forældre til nybagte studenter indenfor. Meningen er at fortælle om alle fordelene ved forældrekøb; men at købe ejerlejlighed har mange faldgruber, advarer Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

23.07.2012
Danske BOLIGadvokater går på Skype

Som de første i branchen har Danske BOLIGadvokater udviklet en mobilportal, der gør det lettere for de bolighandlende at få advokatbistand.
Læs mere

18.06.2012
Boligdrømmene ender i kloakken

Mange boligkøbere opdager for sent, at deres nye bolig ikke er sikret tilstrækkeligt mod kraftige regnskyl og skybrud. Tjek forholdene inden du køber, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

04.06.2012
Bolighandel i en håndevending

Danske BOLIGadvokater har som de første i branchen udviklet en mobilportal til bolighandlende, der blandt andet giver mulighed for at holde online videomøder med BOLIGadvokaten.
Læs mere

03.04.2012
Østre Landsret erklærer sig inhabil

Østre Landsret har i en netop afsagt kendelse meddelt, at domstolen er inhabil og ikke kan dømme i gruppesøgsmålet vedr. digital tinglysning. Gruppesøgsmålet er anlagt af foreningen Gruppesøgsmål.nu, som er stiftet af Danske BOLIGadvokater på vegne af de tusindvis af husejere, som har lidt tab i forbindelse med den fejlslagne lancering af det nye tinglysningssystem.
Læs mere

15.03.2012
Bankgaranti frem for rede penge

Udviklingen på boligmarkedet går i en så uheldig retning, at Danske BOLIGadvokater opfordrer til en bedre sikring af de bolighandlendes penge. Stil en bankgaranti i stedet for at lægge pengene hos ejendomsmægleren.
Læs mere

08.03.2012
Privat boligudlejning er som et spil russisk roulette

Antallet af private boligudlejere er stødt stigende pga. det fastfrosne boligmarked. Ganske almindelige boligejere vælger at udleje deres bolig i håb om, at fremtiden vil bringe mere gunstige forhold for salg. Men alt for mange danskere kommer i karambolage med lejeloven.
Læs mere

05.12.2011
Boligpriserne falder, men bankerne sidder på kassen

Boligpriserne falder og antallet af boliger til salg har nået nye rekorder. Alligevel er det ikke blevet nemmere for danskerne at anskaffe sig en bolig. Vilkårene for at låne penge i banken er nemlig strammet betydeligt.
Læs mere

07.11.2011
Dårlige kloakker hindrer boligsalg

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg.
Læs mere

24.10.2011
Unge uerfarne førstegangskøbere køber katten i sækken

Alt for mange unge førstegangskøbere har ikke ordentligt kendskab til boligmarkedet og begår fejl, der kan få store økonomiske konsekvenser. Førstegangskøberne har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater en kampagne målrettet førstegangskøberne, som skal hjælpe de unge til at undgå unødvendige problemer og ekstraomkostninger.
Læs mere

22.08.2011
Udnyt regeringens boligpakke med skatterabat – men tænk jer om

"Regeringens plan om at sætte skub i boligmarkedet er en rigtig god ide. Og med oppositionens opbakning ser det ud til, at forslaget realiseres til gavn for både boligmarkedet, samfundet og beskæftigelsen. Nu mangler vi bare en udmelding, der skaber ro omkring boligbeskatningen på længere sigt.
Læs mere

12.08.2011
Staten stævnes

I dag indgiver foreningen Gruppesøgsmål.nu stævning i sagen om den mislykkede implementering af digital tinglysning
Læs mere

01.08.2011
Fortravlede singler køber hovedkulds egen bolig

Jan Schøtt-Petersen, Danske BOLIGadvokater ser en tendens til, at singlernes livssituation får dem til at gå for meget på kompromis. De køber i blinde og uden at tænke sig om, fordi det skal gå stærkt. På længere sigt kan boligen derfor vise sig at være en dyr fornøjelse
Læs mere

27.06.2011
Unge går direkte i boliglånsfælden

"Ser man på væksten af dårlige betalere i RKI-registret og den seneste undersøgelse fra Ungdommens AnalyseEnhed, står det skræmmende klart, at det er oftest er de unge og uerfarne, der går direkte i boliglånsfælden," siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater
Læs mere

17.05.2011
Danske BOLIGadvokater på vej med hjælp til de unge boligkøbere

Ny rapport fra Penge- og Pensionspanelet viser, at gældsatte danskere efterlyser hjælp til at komme ud af deres økonomiske uføre og få økonomien på fode igen. De unge udgør en særlig gruppe, som har behov for hjælp og rådgivning for at undgå at gå i gældsfælden.
Læs mere

11.04.2011
OM IGEN, lyder det til dele af nyt lovforslag om huseftersyn

Så markant lyder udmeldingen fra Danske BOLIGadvokater, der ellers selv har siddet med i udvalgsarbejdet
Læs mere

08.04.2011
Fri proces til tinglysningsofrene

Boligejere er på vej med sagsanlæg mod staten.
Læs mere

16.02.2011
Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater, fylder 50 år den 25. februar.

Siden han for knapt et år siden overtog formandsstolen har det været nok at gøre med sagen om boligejere, der kom i klemme i Tinglysningsretten. Der er nu gjort klar til et gruppesøgsmål mod staten, som har et erstatningsansvar, fordi et udueligt it-system blev sat i drift.
Læs mere

14.02.2011
Fremtiden byder på risikable boligkøb på nettet.

Inden længe vil det være muligt at underskrive købsaftalen på nettet, og det er en særdeles risikabel løsning, advarer Danske Boligadvokater.
Læs mere

24.01.2011
Mange ejendomsmæglere fifler med advokatforbeholdet

Det er en forringelse af forbrugersikkerheden, når ejendomsmæglere begrænser advokatforbeholdet og skriver ind i købsaftalen, at pris og overtagelsesdato ikke kan forhandles. Det bør boligkøbere aldrig acceptere.
Læs mere

15.12.2010
Sneen blænder boligkøbere

I julen er vi mere tilbøjelige til at romantisere alt omkring os, også når det gælder boligkøb. 5 gode råd fra Danske BOLIGadvokater om julehandel på boligmarkedet.
Læs mere

25.11.2010
Bygningssagkyndige bør være “husets mand” frem for sælgers mand

Boligkøberne vurderer, at tilstandsrapporten er et af de 3 vigtigste dokumenter i en bolighandel. Det viser en ny analyse, som analyseinstituttet Zapera har udført for Danske BOLIGadvokater. Alligevel er mange ved at miste tilliden til tilstandsrapporten og søger i stigende grad egen byggeteknisk rådgivning.
Læs mere

01.11.2010
Staten på vej på anklagebænken

Danske BOLIGdvokater har engageret en af Danmarks førende advokater i erstatningsret til at føre sagen mod staten på vegne af de mange tusinde tinglysningsofre
Læs mere

29.09.2010
Danske BOLIGadvokater åbner for forhåndstilmelding til gruppesøgsmål mod staten

På Danske BOLIGadvokaters hjemmeside kan boligkøbere og boligsælgere, der har lidt tab i forbindelse med indførelsen af den digitale tinglysning 8. september sidste år, forhåndstilmelde sig til det gruppesøgsmål, som Danske BOLIGadvokater er ved at forberede
Læs mere

20.09.2010
Gruppesøgsmål bedste løsning for de bolighandlende

"Den bedste og hurtigste måde at håndtere erstatningsspørgsmålet for de mange boligkøbere og sælgere er gennem et gruppesøgsmål", lød Danske BOLIGadvokater vurdering på morgenmødet. Justitsministeren udelukkede ikke muligheden af et gruppesøgsmål.
Læs mere

10.09.2010
Danske retshjælpsforsikringer yder ikke tilstrækkelig sikkerhed for en fair retshjælp

Efter en række konkrete sager, hvor boligkøbernes ejerskifteforsikring afviser at dække skader på den nye bolig, og hvor forsikringsselskabet samtidig afviser at lade retshjælpsforsikringen træde i kraft i en sag mod forsikringsselskabet, anbefaler Danske BOLIGadvokater ændringer på området.
Læs mere

20.07.2010
Ejendomsmæglerne sidder på pengen

Som boligkøber skal man vare sig for ejendomsmæglere, der vil tage sig af berigtigelsen/skødet på vegne såvel køber som sælger. Det betyder nemlig, at sælgers mand - ejendomsmægleren - kan bestemme, hvornår handlen er endelig og frigive købers penge til sælger. Men det er som at sætte ræven til at vogte gæs!
Læs mere

25.06.2010
Tilstandsrapport eller skadesrapport

Danske Boligadvokater bakker op om en udvidelse af huseftersynsordningen, som nu sendes i høring - men det er misvisende at tale om en tilstandsrapport, når det i virkeligheden handler om en rapport over skader ved huset, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.
Læs mere

21.06.2010
Hede boligdrømme kan ende som kolde afvaskninger

Erfaringer viser, at vi bruger ferietiden til at lægge planer - også for vores fremtidige bolig. Forelskelse i sommerboligerne er stærkt påvirket af sommerferiens glade tanker og oplevelser - men hede boligdrømme kan ende som kolde afvaskninger.
Læs mere

04.06.2010
Ejendomsmæglerne er godt på vej til at boykotte boligsælgerne

​Det er lidt af et paradoks, at ejendomsmæglerne forsøger at boykotte boliga.dk - mæglernes fornemste opgave er, at sælge boliger hurtigst muligt, til glæde for både sælger, køber og mæglernes egen forretning, lyder det fra Danske BOLIGadvokaters formand
Læs mere

Advokatfirmaet Helbing A/S

Hunderupvej 59
5000 Odense C

T: 66 12 51 12
E: sm@helbing.dk
H: www.helbing.dk

Åbningstider

Mandag-Torsdag
08:00-16:00
Fredag
08:00-15:00Sidste nyt

01.03.2021
Servitutter og lokalplaner kan være svære at gennemskue og forstå

Hvad betyder servitutter og lokalplaner egentlig for en ejendom? Og hvilke begrænsninger kan de udgøre for ens boligdrømme?
Læs mere

19.02.2021
Udlejning til nærtstående familie – disse regler skal du kende

I brevkassen på danskeboligadvokater.dk kommer der ofte spørgsmål vedrørende udlejning til egne børn, nærtstående familie og slægtninge. For hvordan er det nu lige med reglerne for det? Hvordan beskattes den indtægt, man opnår? Og hvordan er reglerne, hvis man som forælder køber en lejlighed og lader sit barn bo der gratis?
Læs mere

10.02.2021
Gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet

Nyt gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet. Mange unge kommer ofte galt fra start, fordi de som førstegangskøbere har lidt eller ingen erfaring med bolighandel, når de begiver sig ud på boligmarkedet. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater i dag et gavekort til professionel juridisk rådgivning, så man nemt kan hjælpe sine kære til en tryg bolighandel.
Læs mere

04.02.2021
I år er det særligt fordelagtigt at energirenovere i de danske hjem

Energistyrelsens tilskudspulje på 675 mio. kr. til private energirenoveringer i 2021 og et øget håndværkerfradrag på 25.000 kr. pr. person gør det særligt fordelagtigt at energirenovere i år. Danske BOLIGadvokater oplever, at de danske boligejere i stigende grad undersøger muligheden for energioptimeringer i hjemmet.
Læs mere

21.01.2021
Flexboliger – et billigere alternativ til sommerhus

I takt med at corona-virus er blevet en fast del af hverdagen, er der lange udsigter til ferie i udlandet. Mange søger i stedet mod danske feriesteder og køber sommerhuse og fritidsboliger. Danske BOLIGadvokater forventer, at tendensen fortsætter, men oplever også en stigende interesse for flexboliger.
Læs mere

11.01.2021
Boligkøb på tvangsauktion – det skal man være opmærksom på

Der er stor forskel på at købe på tvangsauktion og i fri handel. Uanset om det er første gang eller man har prøvet at købe på tvangsauktion før, er det vigtigt at forberede sig grundigt.
Læs mere

28.12.2020
Husbåde: Flyt på vandet og slip for ejendomsskatten

Uspoleret havudsigt og ro fra bylivets larm og travlhed? Er valget faldet på en husbåd, skal man være opmærksom på en række forhold, der adskiller sig fra køb af en bolig på land.
Læs mere

07.12.2020
Har du råd til at fortryde?

Hos Danske BOLIGadvokater oplever man stor efterspørgsel på viden omkring fortrydelsesret ved bolighandler. Og det er ikke så mærkeligt, når et boligkøb er en betragtelig investering, som vi kaster os ud i 3-4 gange i livet.
Læs mere

23.11.2020
Stigende interesse i kolonihavehuse – hvad bør man vide som køber?

Kribler det i fingrene, når du tænker på staudebede, urtehave og dit eget lille grønne frimærke midt i den danske natur? Hos Danske BOLIGadvokater oplever man en stigende interesse for køb af sommer- og kolonihavehuse.
Læs mere

09.11.2020
Pas på parcelhus plattenslagere

Boligpriserne er stigende og danskernes købelyst er stor. Mange vælger at bygge deres drømmehus. Desværre er byggesjusk en tilbagevendende udfordring, når der er travlt i byggebranchen.
Læs mere

02.11.2020
Alliancer på boligmarkedet indhegner købere

Banker, realkreditinstitutter, ejendomsmæglere og forsikringsselskaber hænger sammen i en kæde af services og skjulte provisioner, som kan være umulig at bryde for køber.
Læs mere

06.10.2020
Undgå hovedbrud og tomme lommer – Sådan tackler du den nye huseftersynsordning

1. oktober trådte den nye huseftersynsordning i kraft og boligkøberne får nu stukket en ny tilstandsrapport og elinstallationsrapport i hånden af ejendomsmægler. Kommende boligkøbere står i en anderledes situation med risiko for både hovedbrud og tomme lommer.
Læs mere

31.08.2020
Forældrekøb sikrer studiebolig

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Trods tiltag for at få flere studieboliger i de store byer samt politikernes opfordring til de unge om at søge bredt, så er kampen om studieboligerne stadig stor. For mange unge er redningen et forældrekøb.
Læs mere

24.08.2020
Undgå online fælden, når du skal have det juridiske på plads

Flere steder på nettet er det muligt at få udarbejdet et juridisk dokument på få minutter. Det lyder næsten for godt til at være sandt og det er det som regel også. De mange autogenererede dokumenter, man kan få lavet online, er ofte en standard skabelon, som udfyldes med den viden, som kunden selv har tilgængelig. Der tages ikke højde for alt det, som kunden ikke ved og mange ender med at snyde sig selv. I sidste ende kan man ende med et juridisk dokument, der ikke kan bruges eller som kan fortolkes på en utilsigtet måde.
Læs mere

05.08.2020
For meget frihjul i boligrådgivning

Det er blevet for nemt at kalde sig boligrådgiver, mener Danske BOLIGadvokater. Flere og flere online virksomheder får forbrugeren til at tro, at de køber boligrådgivning af en advokat, selvom der ikke er en eneste advokat ansat i virksomheden.
Læs mere

14.07.2020
Boligmarkedet påvirkes direkte af klimarekorder med mere regn, vind, storm og oversvømmelse

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen.
Læs mere

03.07.2020
Ny huseftersynsordning forringer boligkøbernes forsikringsdækning

Huseftersynsordningen blev oprindeligt indført for at imødegå de mange sagsanlæg mellem købere og sælgere ved at give et tydeligt og retvisende billede af husets tilstand, som samtidig danner grundlaget for dækningsomfanget af ejerskifteforsikringen.
Læs mere

15.06.2020
Danske boligejere må betale regningen for statens kaotiske søsætning af den digitale tinglysning – fra “lovværk” til “makværk”

Højesteret afsagde i dag kendelse i gruppesøgsmålet omkring den kuldsejlede lancering for mere end 10 år siden. Højesteret henviser til en 4 måneders indkøringsfase, som ikke fandtes, fordi systemet skulle fungere fra dag ét. Højesteret mener i øvrigt ikke, at Domsstolsstyrelsen kan være ansvarlig, fordi det var et meget vanskeligt it-projekt. Til sammenligning ville en privat virksomhed være ifaldet et overordentligt stort ansvar, såfremt den havde taget betaling for en ydelse, den ikke leverede og som samtidig gav kunderne økonomiske tab, uanset hvor vanskeligt et it-system den skulle lancere.
Læs mere

26.05.2020
Flere sommerhuskøbere end nogensinde – er du klædt godt nok på?

Danskerne søger i stigende grad mod frisk luft og natur. Corona-virussen har lagt en dæmper på vores rejseaktiviteter og det har givet et boom i salget af sommer- og fritidshuse.
Læs mere

01.05.2020
Nyt om navne – Niels Erlandsen

I forbindelse med udsættelsen af den årlige generalforsamling hos Danske BOLIGadvokater til efteråret, har bestyrelsen på bestyrelsesmøde den 27. april 2020 konstitueret sig med advokat Niels Erlandsen som ny formand for Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

21.04.2020
Tag højde for fremtiden, mens du kan

For mange kommer det som en overraskelse, at de nærmeste pårørende ikke kan disponere over fælles økonomi og bolig, hvis den ene part ikke længere er i stand til at handle. En fremtidsfuldmagt er værdifuld for unge som gamle, fordi det på forhånd er aftalt, hvem der kan træffe beslutning og om hvad der kan træffes beslutninger.
Læs mere

23.03.2020
Fejlkøb koster boligkøberne dyrt

Flere boligkøbere ender med at fortryde hele eller dele af deres boligkøb. Er man ikke opmærksom, kan brug af fortrydelsesretten blive en dyr fornøjelse. Danske BOLIGadvokater oplever, at fortrydelsesret ved boligkøb er et af de mest søgte emner på nettet.
Læs mere

02.03.2020
International guide til boligkøb i Danmark

Danmark har stor glæde af globaliseringen, arbejdskraftens fri bevægelighed, internationalt forskningssamarbejde og uddannelse. Alligevel er boligmarkedet ikke gearet til at hjælpe de udenlandske boligsøgende nemt i hus. Danske BOLIGadvokater har skrevet en guide, som hjælper de mange forskere, studerende og specialister til et trygt og sikkert boligkøb.
Læs mere

30.12.2019
Nytårstjek – er du og din bolig klar til det nye år?

Juleferien står for døren og det er ensbetydende med tid og ro til fordybelse. For nogen er det i ferietiden, at de får nye boligdrømme. For andre giver den ekstra tid og udsigten til et nyt år anledning til at få tjekket økonomi, forsikringsvilkår og andre vigtige forhold efter i sømmene. Med et 360 graders tjek kan man springe sikkert ind i det nye år.
Læs mere

10.12.2019
40% af de unge boligkøbere går i mæglerfælden

En ny undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater viser, at 40% af boligkøbere i aldersgruppen 18-34 år tror, at ejendomsmægler er deres rådgiver, når de skal købe bolig. Cirka hver femte tror, at købsaftalen er et standarddokument, som man trygt kan underskrive uden at læse ’det med småt’. En tendens, der gør især førstegangskøbere dårligt stillede.
Læs mere

29.10.2019
Klimaet har fået stor indflydelse på boligmarkedet

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen.
Læs mere

03.10.2019
Undgå at falde i byggesjusk fælden

Danske BOLIGadvokater tilbyder gratis håndbog til boligejere der vil bygge eller renoverer. Mediernes dækning af historier om byggesjusk, håndværkere der ikke udfører opgaven ordentligt eller løber fra ansvaret, afslører et stort behov for viden om, hvordan private boligejere skal indgå aftaler om alt fra nybyggeri til renoveringsopgaver.
Læs mere

04.09.2019
Lokalplaner og servitutter kan ødelægge dine boligdrømme

Når man lige har købt et nyt hus, er det kedeligt at opdage, at lokalplaner eller servitutter spænder ben for den ombygning, man har tænkt sig.
Læs mere

25.06.2019
Dom om statens ansvar for IT-kaos ankes til Højesteret

400 boligejere og deltagere i gruppesøgsmålet om ansvaret for lanceringen af den digitale tinglysning anker Østre Landsrets frifindelse af Domsstolsstyrelsen.
Læs mere

27.05.2019
Boligejere taber sag om IT-kaos

Østre Landsret frifandt i dag Domsstolsstyrelsen for ansvar i forbindelse med lanceringen af den digitale tinglysning. Boligejerne må derfor selv bære det økonomiske tab, de led ved Statens fejlbehæftede lancering af digital tinglysning for 10 år siden. Det er en dom, som vækker undren hos Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

15.04.2019
Påsken er højsæson for sommerhushandler

I denne påske er der 10.708 sommerhuse til salg i Danmark. Omkring halvdelen ligger langs den jyske vestkyst, mens der kun er 1150 sommerhuse til salg i Nordsjælland. Påsken er normalt den tid på året, hvor der sælges flest sommerhuse og forårssolen er med til at drive købelysten i vejret.
Læs mere

25.03.2019
Efter 10 år træffes der langt om længe afgørelse i gruppesøgsmål om digital tinglysning

Da den digitale tinglysning blev lanceret for 10 år siden, kunne op mod 50.000 bolighandlende ikke tinglyse deres bolighandel – Østre Landsret afgør nu om staten og Domstolsstyrelsen kan pålægges ansvar
Læs mere

12.02.2019
Få 360 graders boligrådgivning – så har du overblik over alle aspekter af din bolighandel og livssituation

Mange tager ekstra foranstaltninger, når de står overfor den måske største investering i deres liv – købet af drømmeboligen. En bolighandel handler dog ikke kun om fx prisforhandling, aftalevilkår, boligens tilstand og evt. ejerskifteforsikring.
Læs mere

07.12.2018
Stor international interesse for det danske boligmarked

Højtuddannede fra hele verden vælger i stigende grad at tage springet og flytte til Danmark. Danske BOLIGadvokater oplever en tilsvarende stigende international interesse for det danske boligmarked og modsat mange danske førstegangskøbere er internationale tilflyttere ikke i tvivl om deres behov for boligrådgivning.
Læs mere

15.11.2018
Pas på algoritmerne, når du skal sætte pris på din bolig

Internettets prisportaler rammer ofte langt forbi målet, når prisen på en bolig skal fastsættes. En prisdifference på 1 mio. kroner er slet ikke ualmindeligt og det har faktisk betydning for prisdannelsen i markedet.
Læs mere

15.10.2018
Ejerskifteforsikringen dækker ikke ’forventelig skade’

Danske Boligadvokater oplever, at flere boligkøbere står alene med regningen, hvis der opstår dét, forsikringsselskaberne kalder en ’forventelig skade’.
Læs mere

17.07.2018
Mange boligkøbere overser, at en bolighandel ændrer rigtig mange ting i familiens liv

Alle boligkøbere glæder sig til at flytte ind i den nye bolig, man er nærmest i en lykkerus og overser derfor alt det som først bliver synligt, hvis noget ikke går helt efter planen
Læs mere

21.06.2018
Boligadvokaten kan forhandle husprisen ned

Danske BOLIGadvokater kan forhandle prisen gevaldigt på din kommende bolig, og tjekke om ejendomsmægleren tager sig vel rigeligt betalt for at sælge den gamle.
Læs mere

17.06.2018
240 bolighandlende nægtes adgang til Gruppesøgsmål

30% af deltagerne i gruppesøgsmålet om den fejlslagne lancering af digital tinglysning kan ikke deltage i gruppesøgsmålet fordi Domsstolsstyrelsen udtaler, at den ikke har ressourcer til at finde dokumentation, som ligger ”gemt” i det digitale tinglysningssystem.
Læs mere

22.05.2018
Unge boligkøbere i klemme

I kampen om boligkunderne ser Danske BOLIGadvokater stadig flere eksempler på unge boligkøbere, der kommer i klemme, fordi de tror at ejendomsmægleren også er deres rådgiver.
Læs mere

15.03.2018
Få styr på følelserne når du køber sommerhus

Påsken er højsæson for fremvisninger af sommerhuse, men pas på, at ”følelserne ikke sætter fornuften ud af spil”, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

13.11.2017
Danske BOLIGadvokater og informationsportalen DinGeo går til kamp mod Fake Facts

I dag søger vi på nettet - uanset næsten hvad vi skal - om vi skal købe, sælge eller blot er i tvivl om et mindre spørgsmål. Og informationerne er uendelige - hvilke skal man tro på og hvordan skal man navigere rundt i mængden af oplysninger?
Læs mere

14.08.2017
Andelsboligkøbere presses til at betale penge under bordet

TV 2 har undersøgt omfanget af penge under bordet i forbindelse med køb af andelsboliger. Undersøgelsen viser, at mere end 70 % af de boligsøgende har mødt sælgere, der kræver penge under bordet.
Læs mere

04.08.2017
Op mod 15% af køberne skal slås for det de har betalt for, når de køber projektbolig

Danske BOLIGadvokater vil øge forbrugerbeskyttelsen og udarbejde nye retningslinjer for køb af projektboliger - alt for mange brænder nallerne på projektsalg.
Læs mere

24.07.2017
Højtlønnede foretrækker advokatbistand ved boligkøb

Folk med høje indkomster vælger enten advokat eller boligadvokat, når boligen skal sælges, viser undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

30.06.2017
Skarp kritik af anbefalinger på andelsboligområdet

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning, og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

29.06.2017
Skarp kritik af anbefalinger på andelsboligområdet

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning, og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

29.03.2017
Regeringen ønsker billigere lån til sommerhuse

Regeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har i sit regeringsgrundlag lagt op til at hæve belåningsgraden på sommerhuse og fritidsboliger fra 60 pct. til 75 pct.
Læs mere

07.03.2017
Boligejere over 60 år bliver fanget i gældsfælde

Nærmer man sig 60 år kan det være sidste chance for at optage de billige flekslån. Danske BOLIGadvokater forventer, at de oversete regler vil lægge et stort økonomisk pres på mange seniorer og tvinge nogle til at sælge boligen.
Læs mere

23.12.2016
Undgå andelsboligfælderne

Indflytningsklar eller måske var den billig? Andelsboligkøbere falder for drømmeboligen af forskellige årsager, men ikke alle undersøger fordele og ulemper ved at være andelsboligejer frem for boligejer. Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og specialist i andelsboliger giver her 5 gode råd, hvis du vil købe en andelsbolig.
Læs mere

06.12.2016
Redningsplan kræver, at boligejer skulle have forudset dato for forsikringsselskabs konkurs

"Jeg er glad for at have løst et akut problem", udtalte en handlekraftig erhvervsminister Brian Mikkelsen i til pressen, men for mange skadesramte boligejere ender det alligevel med økonomisk ruin. En enkelt dato efterlader nemlig de hårdest ramte kunder i det konkursramte Husejernes Forsikring på fallittens rand.
Læs mere

25.10.2016
Pas på venskabet, når du handler bolig med dine venner

Det er blevet populært at handle bolig med sit netværk. Ofte kan man spare tusindvis af kroner på ejendomsmæglersalær og markedsføring. Men handel mellem familie, venner og bekendte kan være et tveægget sværd, der skal svinges med omhu.
Læs mere

11.10.2016
Tjek, om boligrådgiveren er sælger

Mange bruger efterårsferien på at søge bolig - måske i samråd med resten af familien og selvfølgelig banken. Men en alliance med en uafhængig rådgiver bør have førsteprioritet.
Læs mere

20.09.2016
Ny tendens: Forældre sender deres børn til BOLIGadvokat

Hvordan beskytter man sine børn og svigerbørn imod bolighandlens dyre faldgruber? Man sætter et advokatforbehold i købsaftalen og sender dem til BOLIGadvokat. Danske BOLIGadvokater oplever stigende opbakning fra forældre til førstegangskøbere.
Læs mere

30.08.2016
Gratis advokathjælp hitter hos boligbyggere

Danske BOLIGadvokaters gratis byggehåndbog er landet på et tørt sted. Bogen skal hjælpe private husbyggere sikkert igennem rollen som bygherre. På kun 3 måneder er den blevet populær hos både fagfolk og forbrugere.
Læs mere

11.08.2016
Norsk forbrugerråd henter inspiration i Danmark

Forbrugerbeskyttelse vægter generelt højt i dansk lovgivning, også når det gælder bolighandel. I Norge står forbrugeren ikke nær så stærkt. Derfor har det norske Forbrukerrådet inviteret Danske BOLIGadvokater til Arendalsuka, den norske pendant til folkemødet på Bornholm. Her skal den "danske model" debatteres.
Læs mere

25.07.2016
Sådan sikrer du dig mod ulovlig el, når du handler bolig

Ulovlige el-installationer kan give både sælger og køber søvnløse nætter. Vejen til sjælefred for begge parter går gennem en velformuleret ejerskifteforsikring og en tilhørende el-installationsrapport.
Læs mere

14.07.2016
“Tinglysningskaos kunne være undgået ved almindelig omtanke og sund fornuft”

Så tydeligt siges det i den uvildige skønserklæring, som netop er kommet og som lægges til grund for Landsrettens behandling af tinglysningskatastrofen i 2009. Lanceringen skete efter en Big Bang strategi og var en ren gambling, der endte med at op mod 50.000 bolighandlende blev ofre for Domstolsstyrelsens højrisikoprojekt. Op imod en halv milliard kroner - så meget vurderer Danske BOLIGadvokater, at den stærkt fejlbehæftede lancering af digital tinglysning har kostet de berørte boligejere. Landsretten skal nu placere ansvaret.
Læs mere

21.06.2016
Boligmarkedets alliancer gør livet surt for boligkøberne som lider under proforma-rådgivning

Boligkøbere ved generelt for lidt om alliancerne mellem de store aktører på boligmarkedet. Alliancerne forringer rådgivningen og kan koste køberne unødigt mange penge.
Læs mere

02.06.2016
16 års kamp for at beskytte boligkøberne

I snart 16 år har Danske BOLIGadvokater arbejdet for at sikre boligkøberne uafhængig rådgivning og en fair bolighandel. Her kan du møde en af foreningens passionerede powerkvinder, Tina Bach, til en snak om personlig drivkraft og arbejdet for at beskytte boligkøberne.
Læs mere

18.05.2016
Ny håndbog skal føre husbyggere udenom faldgruberne

Nu er der hjælp til de mange danskere, der går med drømmen om at bygge eget hus. Danske BOLIGadvokater er klar med en ny håndbog, der skal hjælpe potentielle husbyggere med at undgå de mange fælder, når de kaster sig ud i rollen som private bygherrer.
Læs mere

05.04.2016
Boligkøbere stoler for meget på salgsopstillingen

Som boligkøber er det let at blive fristet af ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Men salgsopstillingen er ofte en forskønnelse af virkeligheden og kan indeholde fejl, der kan koste køber tid, besvær og mange penge, hvis de ikke opdages i tide.
Læs mere

25.01.2016
De unge tænker for kortsigtet når de køber bolig

Billige boliger, historisk lav rente og et væld af lånetyper får mange unge til at springe ud i livet som boligejer. Men ofte overser de både boligens begrænsninger og deres reelle behov på længere sigt. Fejlen ligger i høj grad hos rådgiverne, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

06.01.2016
Skandalen ved indførsel af digital tinglysning skal vurderes af uvildig IT-ekspert

Nu er der endelig kommet gang i et syn og skøn i sagen om kompensation til de mange ofre for det tinglysningskaos, der opstod i september 2009 i forbindelse med overgangen til digital tinglysning.
Læs mere

21.12.2015
Bolighed.dk nægter at slette prisen på din bolig

Boligportalen bolighed.dk, som drives af Nykredit og tre banker, afviser utilfredse boligejere, som ikke ønsker at få sat et prisskilt på deres bolig.
Læs mere

18.11.2015
Boligportaler meldt til Forbrugerombudsmanden

Den nye boligportal Bolighandel tager boligejere som gidsler - sådan lyder anmeldelsen, som nu er sendt til Forbrugerombudsmanden. Portalen har sat priser på 1,2 millioner boliger uden at spørge om lov, og hvis værdiansættelsen er forkert, bliver ejeren tvunget til at gå i dialog med Bolighed ApS.
Læs mere

27.10.2015
BRF krævede 700.000 kr. i renter af et lån, som boligkøber aldrig havde sagt ja tak til, ved en bolighandel, som aldrig blev gennemført

Efter seks års kamp med BRF slipper familie fra Ringsted nu ud af kreditforeningens greb. Østre Landsret har netop afgjort sagen til familiens fordel.
Læs mere

18.10.2015
BRF krævede 700.000 kr. i renter af et lån, som boligkøber aldrig havde sagt ja tak til, ved en bolighandel, som aldrig blev gennemført

Efter seks års kamp med BRF slipper familie fra Ringsted nu ud af kreditforeningens greb. Østre Landsret har netop afgjort sagen til familiens fordel.
Læs mere

15.09.2015
Er din bolig også ramt af MgO-skandalen?

Skandalen om de fugtsugende Magnesiumplader ruller indover landet. Tusindvis af boliger risikerer store skader eller nedrivning. Få eksperthjælp med det samme og handl hurtigt, før sagen forældes eller entreprenøren går konkurs, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

05.08.2015
Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti

Et advokatforbehold giver tryghed for både boligkøbere- og sælgere. Når handlen er afsluttet, vil begge parter stå med en bolighandel, hvor risikoen for efterfølgende uenigheder er minimal.
Læs mere

04.06.2015
Tikkende vandbombe under huset kan vælte økonomien

Det koster op til 400.000 kr. at renovere kloakken på grunden og sikre sin kælder. En ekstraregning som stadigt flere boligkøbere hænger på, fordi hverken de eller sælger undersøger, hvordan kloakken har det, og fordi forsikringen ikke dækker pr. automatisk.
Læs mere

21.05.2015
iPad og lokalkendskab banker prisen på plads i bolighandlen

Med en Ipad i hænderne giver Danske BOLIGadvokater nu boligkøberne direkte adgang til og overblik over priser, kvadratmeter og boligstørrelser i det område, hvor drømmeboligen er fundet
Læs mere

07.05.2015
Stop blåt kvælertag på andelsboligen

Andelsboligen er ungdommens foretrukne boligform og skabt til at dække det boligbehov, som findes mellem lejeboliger og ejerboliger. Hvis Venstres uigennemtænkte forslag om at ophæve maksimalprisen gennemføres, er det ensbetydende med, at andelsboligen ophører som boligform. Ophævelsen af maksimalprisen vil nemlig betyde, at det vil være umuligt at begrunde fastholdelsen af de øvrige særregler, som kendetegner andelsboligformen
Læs mere

07.05.2015
Danske BOLIGadvokater støtter Børnecancerfonden

Jan Schøtt-Petersen i Team Rynkeby, der cykler hele vejen til Paris. Et velgørenhedsprojekt, der har til formål at støtte kampen mod børnekræft.
Læs mere

16.03.2015
Kun uafhængig juridisk rådgivning kan sikre boligkøber

2015 kan blive boligkøbernes år. Eksperter forventer, at det bliver et travlt år for både boligkøbere og de uafhængige køberrådgivere.
Læs mere

15.12.2014
Sælg boligen selv med hjælp fra BOLIGadvokat

Du kan nemt spare flere tusinde kroner, hvis du selv sælger dit hus i stedet for at lade ejendomsmægleren gøre det. Danske BOLIGadvokater hjælper boligsælgerne trygt igennem boligsalget.
Læs mere

08.12.2014
Husk advokatforbeholdet når du køber bolig

Hvis du føler dig presset til at skrive under på en købsaftale, før du og din BOLIGadvokat har haft mulighed for at gennemgå den og de øvrige papirer grundigt, så sørg for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen. Så kan du stadig nå at fortryde købet gratis.
Læs mere

01.12.2014
Dårlige kloakker hindrer boligsalg

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

18.11.2014
Tjek om huset kan modstå en storm inden du køber

Flere storme med øget vindhastighed forårsager store skader på landets huse. Derfor opfordrer Danske BOLIGadvokater boligkøberne til at være ekstra opmærksomme og undersøge om huset er stormsikret, inden de skriver under på købsaftalen.
Læs mere

01.10.2014
Gruppesøgsmål.nu ønsker syn og skøn i tinglysningssagen

En professionel IT-ekspert bør vurdere om den digitale tinglysning blev implementeret hensigtsmæssigt. Sådan lyder anmodningen fra Gruppesøgsmål.nu, der repræsenterer tinglysningsofrene i sagen mod Domsstolsstyrelsen.
Læs mere

23.09.2014
Danske BOLIGadvokater sadler op til kamp mod børnekræft

Igen i år bidrog Danske BOLIGadvokater med 25.000 kroner til kampen mod børnecancer, og har på den måde været med til at slå endnu en rekord: Team Rynkeby fik nemlig indsamlet 20 millioner kroner i år, hvilket er knap 5 millioner mere, end i 2013.
Læs mere

24.07.2014
Karakterræs afløst af boligjagt

Karakterræs bliver i disse dage afløst af jagten på den rette studiebolig. Studerende søger efter bolig før studiestart og flere og flere finder boligen via selvsalgsannoncer på nettet. Salæret til ejendomsmægler spares væk og mange køber i stedet juridisk boligrådgivning.
Læs mere

14.07.2014
Undgå andelsboligfælderne

Indflytningsklar eller måske var den billig? Andelsboligkøbere falder for drømmeboligen af forskellige årsager, men ikke alle undersøger fordele og ulemper ved at være andelsboligejer frem for boligejer. Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og specialist i andelsboliger giver her 5 gode råd, hvis du vil købe en andelsbolig.
Læs mere

08.07.2014
Populært at sælge andelsbolig uden mægler

Tager du gode fotos af din bolig og du lyst til at prøve rollen som boligsælger? Så er du måske blandt de andelsboligsælgere, der kan klare salget selv via bolighandel.dk. Her kan du oprette en salgsannonce og få professionel boligrådgivning.
Læs mere

03.07.2014
Gruppesøgsmålet fordobler antallet af tilmeldte i sidste øjeblik

Sammenslutningen af bolighandlende og låntagere, der tabte penge ved indførelsen af den digitale tinglysning blev væsentlig større blot få dage før fristen for tilmelding udløb.
Læs mere

26.06.2014
Mange boligejere kan miste retten til fri proces

Retten til gratis fri proces udløber snart for de mange tusind bolighandlende og låntagere, der tabte penge i forbindelse med opstartsproblemer med den digitale tinglysning i 2009.
Læs mere

02.06.2014
Sommerhusejere kan med fordel sælge selv

Det nye store bolig-site BOLIGhandel.dk gør det lettere for boligsælgerne at spare salæret til ejendomsmægleren og sælge deres sommerhus selv uden at slække på den juridiske sikkerhed.
Læs mere

30.05.2014
Danske BOLIGadvokater støtter Team Rynkeby

Danske BOLIGadvokater støtter Team Rynkeby, der cykler til Paris til fordel for børn med kræft.
Læs mere

26.05.2014
Bolighandlende kræver erstatning for tinglysningskaos

Indførelsen af den digitale tinglysning ramte ikke kun de danske boligejere og boligkøbere på pengepungen. Det er også danskernes retsfølelse, der skal genoprettes, når gruppesøgsmålet anlægges mod staten.
Læs mere

07.05.2014
Salgsopstillingens brutto-/nettopris er det rene blændværk

Formanden for Danske BOLIGadvokater Jan Schøtt-Petersen er meget kontant i sin kommentering af ejendomsmæglernes modstand mod Folketingets indsats for at beskytte boligkøberne.
Læs mere

14.04.2014
Danske boligsælgere vil bryde mæglernes monopol

Det nye store bolig-site BOLIGhandel.dk gør det lettere for boligsælgerne at spare salæret til ejendomsmægleren og sælge deres bolig selv uden at slække på den juridiske sikkerhed.
Læs mere

07.04.2014
Borgerne sagsøger staten for it-kaos

Med 1,5 års forsinkelse og budgetoverskridelser på 266 millioner kr. indførte Domsstolsstyrelsen i 2009 den digitale tinglysning. Nu mere end 4 år senere påbegyndes retssagen mod styrelsen. Tilmeldingsfristen udløber den 30. juni i år.
Læs mere

18.12.2013
Discount-rådgivning er livsfarligt for boligkøbere

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.
Læs mere

17.12.2013
Unge boligejere viser vejen til sikker handel

Købsaftalen er det vigtigste dokument i en bolighandel, og når først aftalen er underskrevet, fanger bordet. Men mange boligkøbere er egentlig ikke klar over, hvad de skriver under på. Derfor har Danske BOLIGadvokater lavet en film, hvor unge boligejere hjælper nye boligkøbere til en bedre bolighandel.
Læs mere

11.12.2013
Pas på, når du vælger boligadvokat

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.
Læs mere

26.11.2013
Film skal hjælpe førstegangskøbere til sikker bolighandel

Alt for mange førstegangskøbere har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder, som en bolighandel kan indeholde. Derfor har Danske BOLIGadvokater produceret fire film, der skal hjælpe boligkøberne til en sikker handel.
Læs mere

16.10.2013
Staten fraskriver sig ansvaret for boligejernes problemer

Op imod en halv milliard kroner - så meget vurderer Danske BOLIGadvokater, at den stærkt fejlbehæftede lancering af digital tinglysning har kostet boligejerne. Nu har Østre Landsret endelig givet tilladelse til at åbne gruppesøgsmålet mod staten om digital tinglysning. - Men ikke alle, der har lidt tab, må være med. Derfor fører Danske BOLIGadvokater og foreningen Gruppesøgsmål.nu, der repræsenterer boligejerne, nu sagen videre til Højesteret.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

02.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

01.10.2013
Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.
Læs mere

23.08.2013
Tilliden til den offentlige ejendomsvurdering er stendød

"Det er en grundlæggende forudsætning for tillid til vurderingen, at den enkelte boligejer kan se, at der betales det samme i skat som naboen, der bor i en tilsvarende ejendom," siger Danske BOLIGadvokater i kølvandet på den altomfattende kritik af SKATs håndtering af ejendomsvurderingerne.
Læs mere

21.08.2013
Gør det ordentligt eller drop ejendomsvurderingen

Danske BOLIGadvokater er meget kontante i deres reaktion på de første udmeldinger om Rigsrevisionens undersøgelse af den offentlige ejendomsvurdering.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

20.08.2013
Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.
Læs mere

18.07.2013
Vil du have en billig studiebolig? Så køb stort!

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

09.07.2013
Er din studiebolig gearet til fremtiden?

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

02.04.2013
Blind tillid til byggefirmaer koster nybyggere dyrt

Drømmen om et nybygget hus kan hurtigt blive et økonomisk og følelsesmæssigt mareridt, hvis ikke de juridiske og praktiske aftaler er på plads fra starten. Brug uafhængige rådgivere tidligt i forløbet - det betaler sig, er rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

18.03.2013
Andelsbolighajen nærmer sig udryddelse

Det skal være lettere og mere trygt at handle andelsboliger. Derfor er jagten nu gået ind på andelsbolighajerne. Våbnet er et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen, der skal forhindre spekulation i andelsværdien i forbindelse med stiftelser af andelsboligforeninger. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, og ser det som et skridt i den rigtige retning for andelsboligmarkedet.
Læs mere

04.03.2013
Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.
Læs mere

04.03.2013
Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.
Læs mere

01.03.2013
Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.
Læs mere

31.01.2013
Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.
Læs mere

31.01.2013
Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.
Læs mere

31.01.2013
Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.
Læs mere

24.01.2013
Flere får nej til lån efter ekspropriation

Husejere, der tvinges ud af deres bolig på grund af ekspropriation, får et "nej!" i banken om at låne til en ny bolig. "Lad staten og kommunerne kautionere for de nye lån," lyder opfordringen fra Danske Boligadvokater.
Læs mere

24.01.2013
Flere får nej til lån efter ekspropriation

Husejere, der tvinges ud af deres bolig på grund af ekspropriation, får et "nej!" i banken om at låne til en ny bolig. "Lad staten og kommunerne kautionere for de nye lån," lyder opfordringen fra Danske Boligadvokater.
Læs mere

29.10.2012
Kammeradvokaten holder skadelidte på pinebænken

Tre års ventetid og stadig ingen afklaring. Flere tusinde boligejere, som tabte penge, da den digitale tinglysning kiksede i sensommeren 2009, holdes stadigvæk på pinebænken.
Læs mere

04.10.2012
Kreativ prisfastsættelse af andelsboligforeninger skal stoppes omgående

Danske BOLIGadvokater glæder sig over boligminister Carsten Hansens udtalelser om, at regeringen allerede i løbet af efteråret vil se nærmere på et forbud mod udstedelse af valuarvurderinger inden for den første tid af en andelsboligforenings levetid.
Læs mere

18.09.2012
Kammeradvokaten trækker gruppesøgsmål i langdrag

Nye forsøg på at forhindre et gruppesøgsmål forlænger pinen for de mange boligejere, som kom økonomisk i klemme i forbindelse med de omfattende forsinkelser under implementeringen af digital tinglysning
Læs mere

10.09.2012
Nu begynder kampen om studieboligerne

"Tillykke med din nye studieplads!" ... Lige så snart brevet med den opløftende besked dumper ned i postkassen hos de heldige ansøgere, går kampen om at få tag over hovedet i gang. Der er masser af andelsboliger til salg, men det gælder om at se sig godt for, advarer Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

04.09.2012
Danske BOLIGadvokater hilser realkreditforsikring velkommen

Nu er det blevet muligt for boligejere at købe en forsikring, der betaler boligejernes realkreditydelser i tilfælde af fyring. Det er et skridt i den rigtige retning, mener Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

27.08.2012
Danske BOLIGadvokater vil hjælpe studerende til at undgå gældsfælder

"Et klassisk eksempel er, at de unge ikke tager højde for udgifterne i forbindelse med et boligsalg. Typisk bor de unge kun i deres studiebolig i 4 år, hvorefter de sælger den igen. Men de ved ikke, at det ofte koster over 80.000 kr. at sælge en bolig igen, og de ekstra 20.000 kr. om året skal lægges oven i de beregnede udgifter til boligen", forklarer Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

20.08.2012
Små og billige ejerlejligheder lokker de studerende

Studerende kan i øjeblikket købe en ejerlejlighed og betale ydelser, der er mindre end lejen for et kollegieværelse. Men det kræver en god økonomi og kan være en dårlig investering, når lejligheden skal sælges.
Læs mere

06.08.2012
Mange faldgruber ved forældrekøb

Ejendomsmæglere inviterer i øjeblikket forældre til nybagte studenter indenfor. Meningen er at fortælle om alle fordelene ved forældrekøb; men at købe ejerlejlighed har mange faldgruber, advarer Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

23.07.2012
Danske BOLIGadvokater går på Skype

Som de første i branchen har Danske BOLIGadvokater udviklet en mobilportal, der gør det lettere for de bolighandlende at få advokatbistand.
Læs mere

18.06.2012
Boligdrømmene ender i kloakken

Mange boligkøbere opdager for sent, at deres nye bolig ikke er sikret tilstrækkeligt mod kraftige regnskyl og skybrud. Tjek forholdene inden du køber, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.
Læs mere

04.06.2012
Bolighandel i en håndevending

Danske BOLIGadvokater har som de første i branchen udviklet en mobilportal til bolighandlende, der blandt andet giver mulighed for at holde online videomøder med BOLIGadvokaten.
Læs mere

03.04.2012
Østre Landsret erklærer sig inhabil

Østre Landsret har i en netop afsagt kendelse meddelt, at domstolen er inhabil og ikke kan dømme i gruppesøgsmålet vedr. digital tinglysning. Gruppesøgsmålet er anlagt af foreningen Gruppesøgsmål.nu, som er stiftet af Danske BOLIGadvokater på vegne af de tusindvis af husejere, som har lidt tab i forbindelse med den fejlslagne lancering af det nye tinglysningssystem.
Læs mere

15.03.2012
Bankgaranti frem for rede penge

Udviklingen på boligmarkedet går i en så uheldig retning, at Danske BOLIGadvokater opfordrer til en bedre sikring af de bolighandlendes penge. Stil en bankgaranti i stedet for at lægge pengene hos ejendomsmægleren.
Læs mere

08.03.2012
Privat boligudlejning er som et spil russisk roulette

Antallet af private boligudlejere er stødt stigende pga. det fastfrosne boligmarked. Ganske almindelige boligejere vælger at udleje deres bolig i håb om, at fremtiden vil bringe mere gunstige forhold for salg. Men alt for mange danskere kommer i karambolage med lejeloven.
Læs mere

05.12.2011
Boligpriserne falder, men bankerne sidder på kassen

Boligpriserne falder og antallet af boliger til salg har nået nye rekorder. Alligevel er det ikke blevet nemmere for danskerne at anskaffe sig en bolig. Vilkårene for at låne penge i banken er nemlig strammet betydeligt.
Læs mere

07.11.2011
Dårlige kloakker hindrer boligsalg

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg.
Læs mere

24.10.2011
Unge uerfarne førstegangskøbere køber katten i sækken

Alt for mange unge førstegangskøbere har ikke ordentligt kendskab til boligmarkedet og begår fejl, der kan få store økonomiske konsekvenser. Førstegangskøberne har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater en kampagne målrettet førstegangskøberne, som skal hjælpe de unge til at undgå unødvendige problemer og ekstraomkostninger.
Læs mere

22.08.2011
Udnyt regeringens boligpakke med skatterabat – men tænk jer om

"Regeringens plan om at sætte skub i boligmarkedet er en rigtig god ide. Og med oppositionens opbakning ser det ud til, at forslaget realiseres til gavn for både boligmarkedet, samfundet og beskæftigelsen. Nu mangler vi bare en udmelding, der skaber ro omkring boligbeskatningen på længere sigt.
Læs mere

12.08.2011
Staten stævnes

I dag indgiver foreningen Gruppesøgsmål.nu stævning i sagen om den mislykkede implementering af digital tinglysning
Læs mere

01.08.2011
Fortravlede singler køber hovedkulds egen bolig

Jan Schøtt-Petersen, Danske BOLIGadvokater ser en tendens til, at singlernes livssituation får dem til at gå for meget på kompromis. De køber i blinde og uden at tænke sig om, fordi det skal gå stærkt. På længere sigt kan boligen derfor vise sig at være en dyr fornøjelse
Læs mere

27.06.2011
Unge går direkte i boliglånsfælden

"Ser man på væksten af dårlige betalere i RKI-registret og den seneste undersøgelse fra Ungdommens AnalyseEnhed, står det skræmmende klart, at det er oftest er de unge og uerfarne, der går direkte i boliglånsfælden," siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater
Læs mere

17.05.2011
Danske BOLIGadvokater på vej med hjælp til de unge boligkøbere

Ny rapport fra Penge- og Pensionspanelet viser, at gældsatte danskere efterlyser hjælp til at komme ud af deres økonomiske uføre og få økonomien på fode igen. De unge udgør en særlig gruppe, som har behov for hjælp og rådgivning for at undgå at gå i gældsfælden.
Læs mere

11.04.2011
OM IGEN, lyder det til dele af nyt lovforslag om huseftersyn

Så markant lyder udmeldingen fra Danske BOLIGadvokater, der ellers selv har siddet med i udvalgsarbejdet
Læs mere

08.04.2011
Fri proces til tinglysningsofrene

Boligejere er på vej med sagsanlæg mod staten.
Læs mere

16.02.2011
Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater, fylder 50 år den 25. februar.

Siden han for knapt et år siden overtog formandsstolen har det været nok at gøre med sagen om boligejere, der kom i klemme i Tinglysningsretten. Der er nu gjort klar til et gruppesøgsmål mod staten, som har et erstatningsansvar, fordi et udueligt it-system blev sat i drift.
Læs mere

14.02.2011
Fremtiden byder på risikable boligkøb på nettet.

Inden længe vil det være muligt at underskrive købsaftalen på nettet, og det er en særdeles risikabel løsning, advarer Danske Boligadvokater.
Læs mere

24.01.2011
Mange ejendomsmæglere fifler med advokatforbeholdet

Det er en forringelse af forbrugersikkerheden, når ejendomsmæglere begrænser advokatforbeholdet og skriver ind i købsaftalen, at pris og overtagelsesdato ikke kan forhandles. Det bør boligkøbere aldrig acceptere.
Læs mere

15.12.2010
Sneen blænder boligkøbere

I julen er vi mere tilbøjelige til at romantisere alt omkring os, også når det gælder boligkøb. 5 gode råd fra Danske BOLIGadvokater om julehandel på boligmarkedet.
Læs mere

25.11.2010
Bygningssagkyndige bør være “husets mand” frem for sælgers mand

Boligkøberne vurderer, at tilstandsrapporten er et af de 3 vigtigste dokumenter i en bolighandel. Det viser en ny analyse, som analyseinstituttet Zapera har udført for Danske BOLIGadvokater. Alligevel er mange ved at miste tilliden til tilstandsrapporten og søger i stigende grad egen byggeteknisk rådgivning.
Læs mere

01.11.2010
Staten på vej på anklagebænken

Danske BOLIGdvokater har engageret en af Danmarks førende advokater i erstatningsret til at føre sagen mod staten på vegne af de mange tusinde tinglysningsofre
Læs mere

29.09.2010
Danske BOLIGadvokater åbner for forhåndstilmelding til gruppesøgsmål mod staten

På Danske BOLIGadvokaters hjemmeside kan boligkøbere og boligsælgere, der har lidt tab i forbindelse med indførelsen af den digitale tinglysning 8. september sidste år, forhåndstilmelde sig til det gruppesøgsmål, som Danske BOLIGadvokater er ved at forberede
Læs mere

20.09.2010
Gruppesøgsmål bedste løsning for de bolighandlende

"Den bedste og hurtigste måde at håndtere erstatningsspørgsmålet for de mange boligkøbere og sælgere er gennem et gruppesøgsmål", lød Danske BOLIGadvokater vurdering på morgenmødet. Justitsministeren udelukkede ikke muligheden af et gruppesøgsmål.
Læs mere

10.09.2010
Danske retshjælpsforsikringer yder ikke tilstrækkelig sikkerhed for en fair retshjælp

Efter en række konkrete sager, hvor boligkøbernes ejerskifteforsikring afviser at dække skader på den nye bolig, og hvor forsikringsselskabet samtidig afviser at lade retshjælpsforsikringen træde i kraft i en sag mod forsikringsselskabet, anbefaler Danske BOLIGadvokater ændringer på området.
Læs mere

20.07.2010
Ejendomsmæglerne sidder på pengen

Som boligkøber skal man vare sig for ejendomsmæglere, der vil tage sig af berigtigelsen/skødet på vegne såvel køber som sælger. Det betyder nemlig, at sælgers mand - ejendomsmægleren - kan bestemme, hvornår handlen er endelig og frigive købers penge til sælger. Men det er som at sætte ræven til at vogte gæs!
Læs mere

25.06.2010
Tilstandsrapport eller skadesrapport

Danske Boligadvokater bakker op om en udvidelse af huseftersynsordningen, som nu sendes i høring - men det er misvisende at tale om en tilstandsrapport, når det i virkeligheden handler om en rapport over skader ved huset, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.
Læs mere

21.06.2010
Hede boligdrømme kan ende som kolde afvaskninger

Erfaringer viser, at vi bruger ferietiden til at lægge planer - også for vores fremtidige bolig. Forelskelse i sommerboligerne er stærkt påvirket af sommerferiens glade tanker og oplevelser - men hede boligdrømme kan ende som kolde afvaskninger.
Læs mere

04.06.2010
Ejendomsmæglerne er godt på vej til at boykotte boligsælgerne

​Det er lidt af et paradoks, at ejendomsmæglerne forsøger at boykotte boliga.dk - mæglernes fornemste opgave er, at sælge boliger hurtigst muligt, til glæde for både sælger, køber og mæglernes egen forretning, lyder det fra Danske BOLIGadvokaters formand
Læs mere